Акценти на ЗАРАТА на 1 декември 2019 година

Борисов: Деница Сачева ще е новият социален министър

Премиерът Борисов обяви на нарочна пресконференция, че зам.-министърът на образованието, понастоящем зам.-социален министър Деница Сачева е фаворитът му за министър на мястото на отстранения Бисер Петков. “Никой в кабинета не иска да работи с него”, обясни Борисов.

Дончев: Не очаквам премиерът да върне Бисер Петков

Той заяви, че не очаква премиерът да върне Петков на поста, след като самият Бойко Борисов поиска и получи оставката му. “Не мисля, че има конкретен случай, особено от последните дни, което да е причина за това решение на премиера”, каза още Томислав Дончев.

Иван Костов: Истинският геополитически проблем за нас е Брекзит

“Става много остър въпросът за бъдещето на Европа, за проблемите, които разделиха Европа, защото напускането на Великобритания е неприемане от Великобритания на либералния подход на изграждането на Европейска империя”, коментира Костов. Ако Европа върви към федерализация, това ще срещне сериозна съпротива. Въпросът е в това каква позиция България ще заеме, изтъкна експремиерът.

Почит към Маестро Петко Стайнов – един от безспорните гении на България

Да почетат именития творец от Казанлък дойдоха синът на големия композитор арх.Стефан Стайнов, внукът Петко Стайнов, управител на Фондация “Петко Груев Стайнов“, фестивалният директор на Музикалните празници “Петко Стайнов“ Младен Станев, представители на Община Казанлък, културни институти, ученици от всички казанлъшки гимназии и хорови състави.

Джонсън към Тръмп: Не се намесвай!

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че „ще е най-добре“ ако американският президент Доналд Тръмп не се намесва в изборите в Обединеното кралство, когато пристигне в Лондон за срещата на върха на НАТО следващата седмица, предава “Ройтерс”.

“Ислямска държава” пое отговорността за терора в Лондон

Групата не представи никакви доказателства, но заяви, че нападението е извършено в отговор на призивите на ИДИЛ да бъдат удряни държави, които са били част от коалицията, бореща се с терористичната организация.

Вън от Русия!” вместо „Здравствуйте, братушки!”

Фолклорни танцьори от петричкия ансамбъл “Македонка” са били депортирани от Русия заради грешка в електронните им визи. Едва на летището в Санкт Петербург властите установили, че във визите на българските гости липсват бащините имена. На танцьорите било предложено или да се върнат с обратния полет в България, или да бъдат настанени в бежански център, съобщи Нова телевизия.

Ето кога ще падне първият голям декемврийски сняг

Декември ще бъде с температури с 2,3 градуса по-ниски от средните месеца. Сумата на валежите за голяма част от страната ще бъдат под установените климатични норми – т. е. месецът ще бъде по-сух от нормалното. Такава е прогнозата Петър Янков, дежурен синоптик на TВ-MET, цитиран от “Труд”. Тази година декември ще започне с чести мъгли, слънце следобед и дневни температури между 4 и 8 градуса.

На 24-годишния Христо Асенов е откритият труп край р. Росенска

Ясна е самоличността на намерения мъртъв край коритото на река Росенска младеж. Той е на 24 години и се казва Христо Асенов, e научи. Флагман.бг от свои източници. В момента на място все още има полицаи, които извършват оглед с цел да установят всички подробности по случая.

Труп на младеж край река Росенска!

38-годишна бургазлийка се самоуби, скочи от деветия етаж в ж.к. “Славейков”

38-годишна бургазлийка е сложила край на живота си, скачайки от деветия етаж на блок 59 в жк “Славейков”, съобщава Флагман.бг, позовавайки се на полицейски източници. Трагедията се е разиграла тази сутрин малко след 04:00 ч. Тялото е забелязано от съседи, които са изпаднали в шок.

След светкавичния развод Ивайло Захариев има нова жена

След като преди месец изненадващо се раздели със съпругата си Миряна, звездата от сериалите „Пътят на честа” и „Под прикритие” не говори за личния си живот. С бившата му половинка изглеждаха като перфектно семейство, но в един момент идилията се пропука. Появили се непреодолими различия във възгледите им и разлъката не закъсняла. Запознати твърдят, че двойката все още няма официален развод.

Мария Силвестър се изфука с гаджето

Телевизионната водеща позира усмихната с младия мъж пред Айфеловата кула, като двамата се държат за ръце. По-късно тя показа и видео от Лувъра, от което стана ясно, че мачото е много нежен и се обръща на галено към нея с името Мими.

Луиза Григорова не иска деца от мъжа си Мартин Макариев

Актрисата Луиза Григорова гони 30-те, но не бърза да ражда от съпруга си Мартин Макариев. Тя сключи брак с популярния режисьор преди 2 години на церемония край морския бряг, ала отглеждането на дете не е сред приоритетите й в момента. Дългокраката брюнетка се е посветила на кариерата си и влага всичките си усилия в тази посока.

Хороскопът ви за 2 декември вече е тук

В понеделник ще сте заредени с желание да свършите много неща, тъй като ще имате повече енергия, вероятно събрана през почивните дни. Предстоят ви няколко важни разговора или срещи предимно с ваши приятели или с хора, с които имате обществени цели и интереси.

 


image0 (9K)