Довечера в „Завинаги“: Няма и ден спокоен! Конакът пак се тресе от притеснения

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“, тъкмо всички тревоги се бяха уталожили и конакът отново е разтресен от притеснения.

Довечера в “Завинаги”: Налага се Фарук да отложи откриването на ресторанта

Есма е изключително благоразположена в деня, в който отваря стария сандък със своите спомени. След като подари по някоя скъпа вещ на Нургюл, на Сюрея, на Ипек, тя разговаря със снахите си. През сдържани сълзи трите се прегръщат. Султанката ги благославя да поддържат семейството цяло, да се грижат за синовете ѝ и за внуците ѝ и им съобщава, че тя се оттегля, за да изживеят още красиви мигове с Гарип. Момичетата вече се чувстват като истински дъщери на Есма, но знаят защо тя прави всичко това като сбогуване.

Дилара и Санем са в двора на школата и лелята продължава да е унила от разкритието, че тя е виновна за смъртта на родителите на Сюрея. Със свито сърце тя само промълвява, че е постъпила много лекомислено надявайки се, че може да продължи живота си, загърбвайки ужасната случка от миналото. Вината е виснала върху нея със страшна сила. Вратата отваря Ария, която влиза сама, оказва се, че Мерт дори не я е докарал. Дилара се натъжава.

Акиф буквално дерибейства в новия ресторант на Фарук. Притеснен от състоянието на жена си, най-близкият приятел на Фарук разсипва от критики персонала, нервничейки до безкрай.

В “Завинаги”: Есма и Гарип не са били толкова безобидни, успели са да избягат, за да се оженят тайно

Есма и Гарип са седнали на един кей, той я е прегърнал и двамата се припичат на есенното слънце. Там е било мястото, където по думите на Есма, тя е криела своя Гарип. Завърнала се с майка си от Истанбул, оставила любимия завинаги, започнали да организират сватбата им с Февзи. Есма е бягала от всичко и всички на това място, където е тъгувала за несбъднатата си любов и сваляла доспехите на гордата и всесилна султанка. Години наред. Тя завещава на своя мъж този кей край реката, където когато от нея ще останат само доспехите, той да я намира винаги.

А в конака май ще има още едно бебе. Дали признаците за гадене и дискомфорт на Гюлестан ще са за едно толкова дългоочаквано дете?

В дома на Акиф и Санем идва неочакван гост. Есма султан позвънява на вратата, а Санем не може да повярва на очите си. Още в началото на разговора става ясно, че Есма не е дошла, за да вади старите тефтери и да обвинява. Неочаквано за Санем, султанката иска от нея да не се отказва от Сюрея. Санем се втурва да я прегръща в изблик на благодарност.

В “Завинаги”: Всичко в конака изглежда вълшебно, докато Есма не изключва отново

В един миг обаче, погледът на Есма се изпразва от съдържание и тя загубва себе си някъде в непознатите дебри на мозъка си. Добре, че е при близък човек. Санем за секунди вече е непозната, поведението на Есма става грубо. Санем се принуждава да се обади на Сюрея. Когато тя пристига в дома на леля си, нещата не са по-добри. Есма включва Къймет в образа на Сюрея. Думите ѝ са изговорени троснато и неучтиво, но снаха ѝ е много внимателна. Разговорът навлиза в разискване на отношенията между Есма и Февзи, а Сюрея се прави на Къймет много успешно.


image0 (9K)