Довечера в „Завинаги“: Налага се Фарук да отложи откриването на ресторанта

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ сценаристите отново са заложили всичко на любовта и нейната велика сила.

Адем отива в новия ресторант на брат си, носейки огромен кашон с подаръци. Той е купувал всичко, което му се е сторило оригинално, полезно и със символика. Фарук му благодари, но е някак отнесен и Адем забелязва това. Двамата пият чай и разискват случилото се със Сюрея.

Сюрея получава дневника на майка си, който я прогаря с жестока тайна

А тя в школата е извадила цигулката си от калъфа, ползвайки я като терапия срещу блъскащите се в главата ѝ мисли. Лечебната цел на музиката обаче изглежда не е изпълнена. В момента, в който Сюрея сяда омърлушена, в стаята влиза Адем, който с много такт подхваща разговор със снаха си. Той споделя с нея най-искрено своите болки и как се е справил или поне е успял да тръгне по нов път. От тогава, когато е съумял да пусне миналото да си иде и е приел настоящето с всичките му разновидности, животът му е поел в друга по-добра посока. Така Адем се опитва да помогне на Сюрея да излезе от лутанията си, казвайки ѝ, че колкото и някой някога да е злоупотребил с тях, то сега е времето да загърбят спомените.

Къймет идва в имението неочаквано. Тя чува глъчка в стаята на дъщеря си и влиза дори без да почука. Какво е изумлението ѝ обаче? – Фикрет се смее, играейки си с Ада на голямото легло, а Ипек е седнала с малкия Февзи на килима пред спалнята. Витае дух на щастие и Къймет се усмихва от сърце на видяното.

Обичащият и досетлив Фарук отменя откриването на ресторанта и прави страхотна изненада за любимата си. Мустафа я взима от школата и я кара в имението, където семейството е подготвило специално посрещане за Сюрея. Всички са там, липсва само Санем по обясними причини.

Сюрея научава, че леля ѝ е била в колата при катастрофата, в която загиват родителите ѝ

Действието се развива в тъмния парк, където дърветата са украсени с лампички, а пъстри възглавници са нахвърляни в тревата. Сложен е дори голям екран, на който ще бъде пуснато едно послание. Цялото семейство е заредено да покаже на Сюрея какво е тя за тях, но разбира се най-силни са думите на султанката.

На другия ден Есма вади стария сандък със съкровища, в който е и патината на любовта им с Гарип, образувала се през годините от младостта им до днес.

До нея е Нургюл, на която господарката на дома подарява везана кърпичка с монограма си, както и скъпи перлени обеци. Икономката се разплаква, защото всичко това ѝ изглежда като сбогуване. Наред е Сюрея. Тя е дарена с вещи и накити, съхранили много история и всякакви чувства. Моралните ценности, които Есма завещава на снаха си са с огромна стойност. Предавайки ѝ съкровищата си, Есма нарича Сюрея могъща скала, на която тепърва всички ще се опират, защото тя предава властта и грижата за имението именно на нея, изпълнена със спокойствие и вяра, че младата жена ще се справи чудесно.


image0 (9K)