В „Завинаги“: Всичко в конака изглежда вълшебно, докато Есма не изключва отново

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ конакът е обладан от добри духове, които витаят навсякъде. Лее се щастлива глъчка, Есма е усмихната и доволна, но…

Есма съкрушена и разбита напуска имението

Изглежда само Сюрея знае за впечатляващите кулинарни умения на съпруга си, защото когато той започва да се вихри в кухнята, желаейки да приготви храна за цялото семейство и да изненада майка си, персоналът е изумен. Гюлестан, Нургюл, Назиф и Мехмед не могат дори да проследят бързите пръсти на Фарук, докато той размахва ножа по плота.

В това време Дилара е подложена на натиск. Докато трите със Сурея и леля им пият кафе на двора в школата, идва СМС от Мерт, Дилара започва да му отговаря усмихната и двете насреща ѝ се ококорват. Предполагате вероятно, че Санем няма да остави нещата без да получи отговори. Започва масирана атака, за да се разбере на какъв етап са отношенията между двамата разведени родители. Дилара обаче става и се прибира вътре, защото самата тя все още не е наясно какво се случва между нея и бащата на нейната ученичка Ария. Тръпка определено има, но какво ще е продължението, ще стане ясно в бъдеще.

Във Фондацията жените коментират болестта на Есма, защото светската хроникьорка е научила, че султанката е в болница, след като са я намерили припаднала на гробищата. Към тях се присъединява и Къймет. Всички очакват тя да се включи в одумването, но Къймет се разстройва и си спомня младежките им години заедно, когато са били истински приятелки с Есма.

Акиф продължава с желанието си да напусне фирмата и играе малко ролята на обиден. Фикрет и Адем се опитват да го вразумят, но не им се получава.

Майко, класата ти направо убива конкуренцията! – възкликва Фарук, влизайки в стаята на Есма, където тя се кипри пред огледалото. Той се е качил горе, за да я покани на вечерята-изненада, сготвена изцяло от него. А край масата в трапезарията са всички, включително Адем, Дилара, Акиф, Санем. Никой от тях не може да повярва, че Фарук толкова старателно е крил този свой талант да свещенодейства в кухнята. Забавляват се и вече разведените Адем и Дилара, които разглеждат снимки на Умут.

Няма по-щастлива майка от Есма, заобиколена от синовете си и Гарип като черешка на тортата.

Есма и Гарип не са били толкова безобидни, успели са да избягат, за да се оженят тайно

Фикрет и Адем продължават да правят театър, подигравайки се на Акиф заради сърденето му, а в кухнята персоналът също е на седмото небе от спокойствието в конака.

Масата – сърцето на този дом, мястото, където се разрешават всички проблеми и се разлива доволен смях, ако нещата вървят добре. Там Фарук е подтикнат от останалите да произнесе реч, а естествено последната дума е на господарката. Есма благодари на всички за прекрасната вечер и затова, че не са я оставили сама в имението. Тя отпуска края съвсем, казвайки, че повече никого няма да принуждава за нищо. Осман е особено щастлив от чутото. И точно в този миг Фикрет вдига наздравица на руски. В стаята влиза Анастасия, повикана да наглежда детската градина Боран, а Есма тотално изключва…


image0 (9K)