В „Завинаги“: Есма и Гарип не са били толкова безобидни, успели са да избягат, за да се оженят тайно

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ болестта на Есма я връща към трудни минали събития, които я вадят от равновесие.

Довечера в “Завинаги” Есма съкрушена и разбита напуска имението

Мозъкът на Есма я запраща десетилетия назад. Тя е напълно неадекватна на действителността, след като излиза от имението.

Фарук прави планове да заминат заедно със Сюрея за Люндон, където да се разходят и да посетят Емир.

Мустафа намира чантата на господарката си на пътя, съобщава на семейството и всички притеснени от изчезването ѝ, започват да я издирват. Няма я нито в някоя от болниците, не се е качила в такси, не е във фондацията.

А Есма преживява отново лудата си любов с Гарип, разкривайки на зрителите на теленовелата, че те все пак са планирали да се оженят и са избягали от Бурса, качвайки се на автостоп.

В “Завинаги”: Неизлъчвани кадри от бягството на младите Есма и Гарип, преди сватбата с Февзи

Двете влюбени птичета се решават на тази стъпка и с два куфара пристигат в Истанбул, където ги подслонява състудент на Гарип. През това време събитията в конака са изключително драматични, тъй като бащата на Есма – Фарук Боран, първоначално е много спокоен, когато дъщеря му я няма, но тя не се прибира и през нощта. Синът на счетоводителя на семейството вижда Есма в големия град и казва на баща си, а той звъни на майката на Есма. Съкрушен, Фарук Боран припада и влиза в болница. Майка ѝ пристига пред студентската квартира, карана от шофьора на семейството и само изсъсква на дъщеря си думи за чест, достойнство, предателство, морал и… за тотално отписване от живота им. Момичето е разбито. Борбата в нея е непосилна. Принудена от обстоятелствата, тя оставя писмо на Гарип, който е излязъл да купи закуски, и се качва в колата.

Докато всички тези спомени се разиграват в съзнанието на болната Есма, краката я отвеждат на гробището. Тя пада в цветята, посадени върху общия гроб на майка ѝ и баща ѝ. Там я намира служител, който съобщава на семейството. Фарук обвинява себе си за случилото се с майка му, но другите двама братя все още не знаят, че и те са сложили частица към обезсърчаването на Есма.

С пръст по лицето и празен поглед, в канцеларията на гробището я вижда Фарук, когото тя не може да познае и го припознава на баща си. Нейното въображение продължава със сценария, който явно според нея приключва със злополучното ѝ завръщане в конака след бягството им с Гарип, а накрая тя търси прошката на баща си.


В стаята влиза и Гарип, който с много такт я връща към действителността.


image0 (9K)