Акценти на ЗАРАТА на 28 юни 2019 година

Изневиделица почина един от най-атрактивнините българи във Фейсбук

От инфаркт е починал Валери Тарандов – зам.-министър на провосъдието в последното служебно правителство, по-известен като Фесбук кодошлия, неуморим критик на всичките кирливи ризи в обществото ни. Мнозина го намразиха покрай възторга му около посещението на папа Франциск в България. Умееше да дразни мнозина и да прихва от ирония и себесарказъм.

След 13 г. съдебни битки: Вальо Топлото излиза невинен за източването на 4 млн. лева!

Бившият шеф на стоичната “Топлофикация” Валентин Димитров – Вальо Топлото беше оправдан по обвинения за източването на над 4 млн. лв. от дружеството. Присъдата след проточилия се 13 години процес беше прочетена днес от състав на Софийския градски съд с председател Величка Цанова.

Измами с ТЕЛК: Спецакция в София

Това е поредна акция срещу фалшиви документи за инвалидност. През февруари протече една от най-големите спецакции срещу измами с решения за ТЕЛК. Тогава във Варна бяха задържани шестима души, а у тях бяха открити над 1,7 милиона лева. По-късно, обаче всички бяха освободени.

Мъж премаза с трактор 33-годишната си жена красавица

40-годишният мъж от много години се занимавал със земеделие, а Яна, с която живеели на семейни начала, му помагала в работата. Снощи, както обикновено, младата жена била при мъжа си в нивата. Двамата се опитвали да закачат поливна инсталация към трактора. Иван се качил в трактора, за да даде назад към макарата. В този момент земедеската машина затиснала жената към макарата.

Тръмп и Путин обещаха да подобрят отношенията между САЩ и Русия в интерес на света (видео)

Президентите на САЩ и Русия – Доналд Тръмп и Владимир Путин успяха да обсъдят Иран, Сирия, Венецуела и Украйна в среща, която продължи около час и половина (по-точно час и 20 минути – по-дълго от планираното). Двамата държавни ръководители заявиха, че подобряват отношенията в интерес както на страните си, така и на света, съобщи Белият дом. Срещата се проведе в рамките на започналата по-рано днес среща на върха на Г-20 в японския град Осака.

В НАТО обсъждат как да възпрат Русия от изненадваща ракетна атака срещу Европа

Министрите на отбраната от НАТО обсъждаха как да възпрат Русия от изненадваща ракетна атака срещу Европа, ако основополагащият договор за наземно базираните ракети прекрати действието си следващия месец.

Мълния уби жена в Родопите, говорела по мобилния си телефон

Инцидентът е станал малко след 14:00 ч. в района на маданското село Бориново. Жената е от Ямбол, но била на гости в родопското село и в същия момент е била на разходка с още трима души. Останалите се отървали невредими.

Йордан от Пловдив жестоко убит от любовницата си Марияна след два литра спирт и разпра

Трупът на Йордан бе намерен преди два дни в обитаваната от него приземна стаичка в района на Гребната база, за което ЗАРАТА писа. Малко след това бе задържана и предполагаемата извършителка, а по-рано днес прокуратурата внесе искане за постоянен арест спрямо нея.

Калпазанин нападна учителка в клас, не искала да му пише тройка (видео)

На кадрите се вижда как ученик напада учителка, защото не искала да му пише тройка. Освен, че обижда, непълнолетният посяга с пръчка да счупи телефона на преподавателката си, а после грабва дневника и се опитва да фалшифицира оценката си.

Хороскопът ви за 29 юни вече е тук

В събота ще ви завладеят неочаквани емоции. Вие може да имате оптимистично настроение и да сте изпълнени с надежди за приятни предстоящи събития. Но е възможно да отидете и в другата крайност, да изпаднете в депресия, песимизъм, да бъдете нетърпими за хората около вас.

 

 


image0 (9K)