Изневиделица почина един от най-атрактивнините българи във Фейсбук

От инфаркт е починал Валери Тарандов – зам.-министър на провосъдието в последното служебно правителство, по-известен като Фесбук кодошлия, неуморим критик на всичките кирливи ризи в обществото ни. Мнозина го намразиха покрай възторга му около посещението на папа Франциск в България. Умееше да дразни мнозина и да прихва от ирония и себесарказъм.

„Истина ли е“, „Възможно ли е?“, „Пак ли се бъзика“ – десетки подобни постове заляха мрежата.

Днес внезапно почина юристът Валери Тарандов. Валери Тарандов е починал от инфаркт в Испания, където днес пристигнал за почивка.

Валери Тарандов бе заместник – министър на правосъдието в служебното правителство на Огнян Герджиков, назначено от Румен Радев.

Валери бе активен автор във Фейсбук и неговите постове, коментари и позиции блестяха с брилянтно чувство за хумор, ирония, самоирония и сарказъм.

Валери мечтаеше за една друга, по-добра България и бе яростен критик както на управляващите, така и на така наречената „опозиция“ БСП. Много от „бетонните тикви“ не разбираха чувството му за ирония, зад което скалпелно блестеше истината за безумието в което живеем, за отвратителността на управлението на държавата и за лицемерието на така наречената „опозиция“.

Онзи ден си писахме с Валери и му обещах, че ще се видим с него на премиерата на новата ми книга през септември.

Е, Валери, не можахме да изпием по чаша бяло вино с теб Тук!

Лек да ти е Пътя Отвъд, приятелю!

Умното ти свежо перо ще ни липсва!

Това написа журналистката Веселина Томова в сайта си „Афера“ и един от хилядите приятели на Валери във Фейсбук.

За тези които го познаваха – лично или във „Фейсбук“, новината е потресаваща.

Бог да прости Валери!


image0 (9K)