Акценти на ЗАРАТА на 22 юни 2019 година

Мария Гроздева и Самуил Донков поставиха европейски рекорд в Минск

Българският тандем бе начело в квалификациите с постижението от 581 точки, но след това отпадна на полуфиналите и се нареди на седмо място в крайното класиране със 148 точки.

Велислава Кръстева: ДПС е за публично финансиране на партиите, но при честен дебат

“ДПС не е съгласно с решението за 1 лев субсидия и начина, по който го показваме, е предложението за 0 лева субсидия.” Това заяви депутатът от ДПС Велислава Кръстева в предаването “Седмицата” на Дарик радио.

Георги Марков се разгневи: Защо държавата ще хрантути партията БСП?

“Съгласен съм субсидията е да е 1 лев. Когато нямаше субсидии за партиите бяха достижими 2 млн. гласа, а сега са мечта.” Това заяви депутатът от ГЕРБ Георги Марков в ефира на Нова телевизия.

Редакцията на в. „Дума“ осъмна с разбита врата

Днес в. „Дума“ осъмна с разбита врата, съобщават от пресцентъра на БСП. “Партията осъжда този вандалски акт. Това е поредното посегателство върху свободните медии у нас”, се сазва в съобщението.

Подаден е сигнал за извършеното престъпление до органите на реда

Ден на траур в Монтана в памет на момичетата, загинали в река Върбица

Неделя, 23 юни 2019 година, в община Момчилград е обявен за ден на траур в памет на двете момичета, загинали във водите на река Върбица в петък. Това стана със заповед на кмета на общината Сунай Хасан, съобщават от общината.

Проф. Георги Рачев: Лятото ще е по-топло от обичайното, но и ще вали повече

“Ние от месец май по някои показатели сме си в лятото. Често журналистите ме питат къде изчезнаха преходните сезони, някак от зима минаваме на лято. Лятото в България по принцип е доста продължително, защото ние сме в най-южната крайнина на умерения климатичен пояс и по много показатели се доближаваме до Средиземноморието”, обясни професорът.

Иранската армия заплаши Съединените щати с опустошителни последици при атака

“Дори един куршум да се изстреля срещу Иран, това ще подпали интересите на Америка и нейните съюзници” в региона, заяви бригаден генерал Аболфазъл Шекарчи, говорител на генералния щаб на иранските въоръжени сили в интервю за агенция Тасним. По думите му “днес обстановката в региона дава предимство на Иран”.

Пожар лумна до Атина, два самолета и хеликоптер го гасят

Въпреки че пламъците бушуват в непосредствена близост до града, гръцката противопожарна служба увери, че към момента няма опасност за къщите в близост до стихията. Огънят е обхванал сухи тревни площи.

Руска делегация взриви парламента в Тбилиси

Руски депутат начело на руска делегация на Междупарламентарната асамблея за православието предизвика бунт и опит за окупация на парламента в столицата на Грузия Тбилиси. Ескалацията на напрежението доведе до спешно извеждане на пребиваващи в Грузия руснаци по нареждане на президента Путин. Вчера той дори подписа указ, забраняващ на авиокомпаниите от 8 юли да транспортират руснаци до Грузия.

Меле по врачански: С метална тръба строшиха главата на млад мъж

Мъж е с опасност за живота след жесток удар по главата с метална тръба във Врачанско, съобщиха от полицията. Снощи към 20:29 часа е получен сигнал от жител на село Алтимир, че в същото село е възникнал скандал прераснал в побой. Четирима души – 46-годишен мъж от Алтимир с инициали О. И. и 37-годишен мъж с инициали А. И. се сбили с 44-годишния С. И. от същото село и с 34-годишен жител на Старо Оряхово, област Варна с инициали Е. С.

Кошмар! Бус с деца се вряза в кола край Ловеч

Сигнал за пътния инцидент, който е станал на разклона за Априлци на пътя между селата Българене и Малиново, Ловешка област е получен малко след 14.00 часа на 22 юни. По първоначална информация водачът на бус “Форд Транзит”, превозващ група от 8 деца и техния придружител (всички от Червен бряг), не е спазил предимство и се е ударил в лека кола. Незабавно към мястото са насочени екипи на “Пътна полиция” и “Спешна помощ”.

Диляна Попова и Асен Блатечки пак чакат бебе?

Диляна би дала мило и драго да има още едно дете от Асен Блатечки, шушукат запознати и твърдят, че след като красавицата успя да прелъсти за втори път актьора, двамата вече мислят за общото си бъдеще.

Носът на Преслава й изяде главата

Знаменитата фолк млада майка Преслава напоследък като че ли от любимка на народа е на път да се превърне в една от най-мразените ни звезди. Самата тя нямала обяснение какво се случва и кой толкова й има зъб, но от месец и половина била подложена на зверски изтезания.

Зловещ опит за убийство в новия сезон на “Откраднат живот”

Хитовият медицински сериал “Откраднат живот” не е излизал от полезрението на почитателите си, нищо че поредния му сезон приключи още на 23 май. А от юли стартират снимките на новия, осми сезон от поредицата.

Изберете диета според зодията си

Всички, малко или много, вярваме в астрологията и знаем, че представителите на дадена зодия имат признаци, по които си приличат. Имат сходно отношение към живота, любовта и дори към храната. Затова направихме едно любопитно проучване кои храни да са добри за отделните зодии и кои трябва да избягват, ако желаят да се отърват от излишните килограми.

Хороскопът ви за седмицата 24-30 юни вече е тук

Ако сте родени под знака на Рак, през тази седмица ще имате много семейни ангажименти и задачи, за чието изпълнение ще имате нужда от помощта на ваши роднини или приятели.  През тези седем дни трудно ще намирате време за почивка и това може да ви създаде емоционални или физически затруднения.


image0 (9K)