Георги Марков се разгневи: Защо държавата ще хрантути партията БСП?

„Съгласен съм субсидията е да е 1 лев. Когато нямаше субсидии за партиите бяха достижими 2 млн. гласа, а сега са мечта.“ Това заяви депутатът от ГЕРБ Георги Марков в ефира на Нова телевизия.

„Когато нямаше партийни субсидии и хрантутене от държавата, хората не ходеха на мач,  кино или театър, за да ни слушат в Народното събрание. А Защо сега парламентът е на това ниво и депутат стана мръсна дума“, попита още той.

„Защо държавата ще хрантути партията БСП, за да стане парламентарна и от такава да стане извънпарламентарна и да ги няма 4 месеца в НС. Защо хрантутим партии от по 1%, за да се събрат после 7 партии с по 1% и заради ниската избирателна бариера от 4% се вмъкват в парламента”, коментира Марков.

„ПЕС и ЕНП няма да имат мнозинство в парламента. Нито Манфред Вебер, нито Франс Тимерманс ще бъдат избрани, а именно защото Европа има много натрупани проблеми, а те са част от проблема“, разкри депутатът.

„Няма да има Европейски съединени щати- това вече е сигурно, защото 10 страни не го желаят. Според мен ще се отиде към компромис и вероятно Мишел Барние ще бъде председател на ЕК. Очевидно  е, че има криза на лидери в Западна Европа“, завърши Георги Марков.


image0 (9K)