За Георги Милков в „Черешката“ снощи – ШАПКИ ДОЛУ!

Снощният епизод от новия сезон на кулинарното шоу „Черешката на тортата“ предложи най-доброто! Вероятно и най-върлите критикари и хейтъри ще замлъкнат пред това, което предложи журналистът-пътешественик Георги Милков.

Още след вечерята при неговия конкурент и адаш Жоро Бърдаров, Милков се зарече, че ще прави революция в предаването – нещо ще гърми – я пушка, я тенджера под налягане. Но той не само не предизвика катаклизми, ами се яви на срещата интригуващ, интелигентен, забавен, организиран, виртуозен разказвач и като основно изискване за формата – перфектен готвач!

Кое обърка географията на доцента снощи в “Черешката на тортата”?

Още в началото на готвенето, той започна своята образователна програма, подреждайки в квадрат ситно нарязаните зеленчуци за своята леща, обяснявайки кои цветове и при каква подредба отговарят на националните флагове на няколко държави. Последва спокойно следване на предварителния план за добре обмисленото меню. Милков предложи на своите гости обикновени български гозби, на масата му нямаше нищо префърцунено и завъртяно, но щом дори вегетарианката Поли Генова хапна от мръвките в капамата – по-добър атестат за храната му няма.

В “Черешката” Рапунцел застана в недоумение над тенджерата под налягане

Топ журналистът изненада дори шеф Манчев с десерта, изваден сякаш от най-милите детски спомени на няколко поколения малчугани, наричан сладък салам или салам торта. Жоро се беше погрижил да намери за Поли безглутенови бисквити, за да приготви специално за нея отделно парче от вкусотията.

През цялата вечер, докато сервираше ястията, той остана с благата си усмивка на лицето и в типичния стил сериозен да разказва весели случки. Изключително забавен събеседни, мъж бил в най-горещите точки на планетата, пътешественик, който умее да разкаже своите преживявания цветно и емоционално – един прекрасен домакин, който успя да сътвори и една запомняща се изненада.

В края на епизода Жоро Милков поднесе на всички свои гости плакети, на които са изписани имената им, както и „Най-добър домакин“. Смехът сред насядалите в дома на журналиста беше заради това, че единствен той няма такова отличие, защото се е прицелил в истинския плакет. А това е много вероятно да се случи, тъй като Милков се оттегли с 49 точки от максималните 50. „Ощипа“ го само кулинарният гуру заради… кимиона във варените яйца…


image0 (9K)