В „Черешката“ Рапунцел застана в недоумение над тенджерата под налягане

В снощния епизод от кулинарното шоу „Черешката на тортата“ като първи домакин в новата седмица се изяви една млада жена с претенции за изявяване в много дейности: от готвач, блогър, през дизайнер, до маратонец. Но в конкретния случай трябваше да сготви за своите гости журналист, писател, поп звезда и синоптичка.

В “Черешката” влиза готвач от Кухнята на Ада, който изпада в паника от задачата на Манчев

Соня Янкова е позната на публиката от участието си в Hell’s Kitchen при шеф Ангелов, но за разлика от онова предаване, където всички участници задължително са с униформи, шапки, кърпи, ластици и диадеми, зрителите с право негодуваха срещу разпуснатите коси на Соня при готвенето в „Черешката“. Като една истинска Рапунцел от приказката, краищата на косата ѝ първо „погалваха“ всички продукти преди да влязат в тенджерата. Вероятно това се яви и най-дразнещият факт за зрителите на шоуто, защото всеки втори коментар в социалната мрежа е за неприятното впечатление от това.

Иначе Соня се справи, но както каза и Манчев, беше разпиляна в концепцията за менюто си, имаше леки спънки, ала в крайна сметка сготви вкусни ястия, които бяха оценени с максималните точки от всеки неин гост.

Шоуто настъпи, когато домакинята трябваше да се справи със задължителното условие на седмицата, дадено от кулинарния гуру Манчев – в кухнята да се ползва не конкретен продукт, а уреда тенджера под налягане. Може ли професионален готвач, каквото е изискването, за да си в Hell’s Kitchen, да не е пипвал никога тази вълшебна за много домакини тенджера? Явно може, защото в дома на Соня настъпи истинска паника първо, защото тя няма в кухнята си такова нещо и трябваше да си набави от приятел, и второ: започнаха едни питания по телефона как, аджеба, да отворим, да затворим, да разберем накъде да свирне клапанът върху капака… Стигна се дори до помощта на операторите, които бяха помолени да помогнат, за да не отнесе налягането половината кухня.

Е, друго си е в “Черешката на тортата” да бъдат Гъмов и Милица… и не само

Е, имаше и още забавни моменти, като правоъгълното топче на домакинята, приготвено и наречено от нея за плънка, един-два учудени погледа дали заедно да се сготвят червено цвекло и тиква, но пък храната се хареса на хората около първата маса за тази седмица.

Зрителите обаче не спират с коментарите си дотук. Голяма част от пишещите се заиграват с облеклото на блогърката, което наистина беше умопомрачително от розовия анцуг, до кичозните обеци за официалното кимоно или пеньоар – издържано също в розово с червена гарнитура. Дамите, че и мъжете в групата видимо се стъписаха на прага, когато Соня им отвори вратата, но доброто възпитание бързо сложи доброжелателна маска на лицата им.

Най-атрактивен се оказа десертът, който „изпуши“ директно върху масата и срази останалите участници. И как след „димящия“ течен азот, допълнително охлаждащ сервирания сладолед, се връзваха кутиите с боти, подарени като изненада за гостите? Явно добре обути, те останаха много доволни, защото десятките хвърчаха безконтролно.

Тази вечер писателят-географ, академик и доцент Георги Бърдаров ще посреща и изпраща. Как? – ще гледаме и ще очакваме много от него, защото той е прецизен и със специално отношение към детайла.


image0 (9K)