В „Завинаги“: Какво толкова скандализира Есма, влязла ненадейно във фирма Боран

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ Сюрея изпада в дълбока депресия, а братята Адем и Фикрет са в страхотно настроение.

Сюрея затваря нервно дневника, след като чува нечии стъпки да приближават към нея. Дилара, която я видя замислена да излиза навън, е дошла да види какво се случва с приятелката ѝ. Но просълзената Сюрея ѝ казва само, че ако проговори, ще се разпадне на парчета, затова е по-добре да замълчи, за да се съхрани цяла. След като прочете думите на майка си, че е било по-добре изобщо да не я ражда, младата жена осъзнава, че вероятно сама е изфабрикувала спомените си за идеалното обичащо се семейство, изтривайки умишлено грозните сцени на изоставено, самотно дете.

Мистериозните кошмари на Сюрея всъщност са действителни случки от детството ѝ

Всички се прибират в конака. Сюрея набързо се качва уж при Яз и си ляга без да каже на Фарук какво ѝ е. Разбърканите ѝ сънища отново я отвеждат в ресторанта на родителите ѝ в деня, в който майка ѝ съобщава, че е забременяла. Седнала до мъжа си, тя му казва, че е разбрала късно и вече няма как да направи аборт. Сюрея се стряска и се събужда.

Фарук дава задача на Ипек да се наеме с организацията по официалното откриване на ресторанта му.

Гарип и Есма излизат на разходка с Яз, но докато кара количката, бабата се връща към старите си навици: Проверката – висша форма на доверие. Тя иска да отидат във фирмата, за да инспектира какви ги върши Фикрет, съвсем наскоро изоставен от по-големия си брат.

Гюнеш отива при Санем инцидентно, без предупреждение. Но след няколко минути там пристига и Дилара с малкия. Лелята ѝ казва на вратата кой е вътре, но тя влиза и дори пожелава да говори с дизайнерката. Дилара благодари на Гюнеш за това, че я е защитила пред Адем относно ситуацията с Мерт. Двете дори обменят опит за отношенията си с чернобрадия, както все го нарича лелята Санем.

А във фирма Боран тече щур купон. Адем заснема видео на забавлението, за да изпрати записа на Фарук. Всички танцуват и се смеят шумно, Адем и Фикрет пеят караоке, Ипек също е около тях, но докато Фикрет куфее с микрофона, всички рязко се умълчават, защото на вратата виждат Есма и Гарип.

 Есма и Гарип не са били толкова безобидни, успели са да избягат, за да се оженят тайно

Подготовката в ресторанта върви с пълна пара, но на Фарук не му е спокойно. Умът му е при отнесената тези дни Сюрея. Не му харесва състоянието, в което я остави той сутринта и в един момент тръгва към къщи. Когато пристига разбира, че жена му още е в леглото и въоръжен с термометър и апарат за кръвно, той се качва при нея. А Сюрея е потънала в някаква летаргия, лежи на тъмно в леглото и моли Фарук да я остави сама.


image0 (9K)