Довечера в „Завинаги“ Гарип предлага на Есма да подслушват на стената Ипек и Фикрет

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ Гарип предлага на притеснената Есма да подслушват на стената дали Фикрет и Ипек се карат.

В предната серия зрителите видяха силно афектирания Фикрет, който обладан от ревност, побеснял излезе с колата извън имението. Есма също не е на себе си от притеснение какво ще се случи в семейството на лабилния ѝ син. Ипек размахва дрехи и куфари и плаче в безизходица.

Виждаме Фикрет седнал на същата маса, на същото място, в същото заведение, в което наскоро, при свада с други клиенти бяха сериозно ранени те с Адем. Фикрет пие алкохол и замезва, премисляйки случилото се с Окан и Ипек. В този миг на вратата на кръчмата, подпрян на бастуна си, застава Адем, който се колебае дали да влезе вътре. В крайна сметка влиза и първото, което вижда е Фикрет. Двамата пак са един срещу друг, но разговорът им е изключително спокоен, дори мъдър. Интересно е да се чуе как и защо те така се привличат, че съдбата непрекъснато ги среща.

През това време Фарук е излязъл в зимната градина и търси информация, за да сглоби пъзела дали някой някого е излъгал и доколко Окан е невинен или виновен в прелъстяването на снаха му. Съдружникът му отговаря неохотно на позвъняването по телефона и уведомява Фарук, че ще приключи работата с тяхната фирма. Фарук разбира истината, след като се обажда и на Юзгюр. В края на телефонните справки, към Фарук се присъединява и Сюрея. Двамата обсъждат семейните отношения на Ипек и Фикрет и страшно много им се иска те да намерят сили и спокойствие, за да направят опит да поговорят смислено и да се изяснят.

В “Завинаги”: Това игра на съдбата ли е?

Адем си тръгва от заведението, а вкъщи го очаква Гюнеш, която е отворила лаптопа, в който последното търсене е за жилища в Бурса. Тя разбира, че Адем си търси друг дом.

Фикрет се прибира в конака и влиза в спалнята. Двамата с Ипек плавно, с разбиране, стигат до истината. А тя е, че все още се обичат. Разстроени са, сълзите им текат по бузите, но те са от щастие. Но колко ли ще трае това тяхно щастие, ставаме свидетели още на следващата сутрин.

Нощта още не е свършила. През една стая от младите са младоженците. Гарип разказва на Есма, че е видял как Фикрет се прибира, но възрастният мъж се е прикрил в кухнята, за да не се срещнат. Есма надава ухо да чуе кавга в съседство, но е тихо и Гарип се шегува с нея дали тя не иска да вземат една чаша, да я сложат на стената и така да се опитат да подслушат какво става оттатък.

Довечера в “Завинаги” комедията в конака, след нанасянето на Гарип, продължава

Ипек е категорична, че ще се върне на работа, Фикрет, още неотворил очи на сутринта, полудява отново, хуква навън, а тя пак си събира багажа.

Фарук знае какво дължи на Окан и именно заради това, както и заради финансово неблагополучие, моли Окан да не прекратяват съдружието си.

Идва денят на делото за развода на Адем и Дилара.


image0 (9K)