Довечера в „Завинаги“: Това игра на съдбата ли е?

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ драматичните събития се редуват едно след друго, а семейство Боран, начело с Есма, се пече на огън със силни пламъци.

Адем отново е и гибел, и спасител за фамилия Боран. Това става ясно, след като Фикрет за кратко идва в съзнание след претъпения инцидент в кръчмата, където той беше повикал Адем на разговор. Лудата глава на семейството отново прояви своята невъздържаност и под въздействието на количеството изпит алкохол предизвика пиянска свада с други посетители на заведението. Ситуацията излизаше извън контрол, когато разюзданият търсач на силни уещания извади нож срещу Фикрет и го рани, но Адем, който беше излязъл навън, се върна да спаси брат си.

Двамата са все още в болница, но Адем е в кома след прекарана животоспасяваща операция.

На Есма отново ѝ прилошава, като този път тя отдава неразположението си на претърпяния стрес. Въпреки това личният ѝ лекар я вика на обстоен преглед и изследвания, след като ситуацията се успокои. Тя го нарича Фарук, но като че ли всячески се опитва да омаловажи объркването си.

Дилара е облекчена от новината, че Адем се е опитал да спаси Фикрет и така е пострадал. Но е силно притеснена за състоянието му, което все още не е добро.

Гюнеш се бори със себе си като влюбена жена, на която любимият не ѝ вдига телефона. Тя се упреква, че толкова трепери на Адем, че му е приготвила вечеря, а той не отговаря на обажданията ѝ. Модистката все още не знае, че той бере душа в болницата.

На фона на всички тези притеснения, в имението пристига новата звезда, нахълтала в живота на Осман – Гюлбин – братовчедката на Ипек, дошла с Къймет на партито на Есма.

В “Завинаги” довечера: Султанка или кралица? Бурса отново е в краката ѝ!

Тя прави посещение, за да засвидетелства добри чувства и да пожелае бързо възстановяване на Фикрет. Идването ѝ предизвиква трепети в конака. Прислугата виси на прозорците, Есма разпитва откъде Осман познава момичето, което самó носи кафе за двамата и не иска нищо да ѝ приготвят. Нейно е желанието да седнат в зимната градина.

Гарип твърдо е до жената на живота си в трудните моменти. Той дори люлее в прегръдката си малкия син на Фикрет, който е оставен под грижите на Есма в хола.

Гарип е подготвил голяма изненада за Есма и за цялото семейство Боран

В къщата се появява и Къймет, но е ясно, че Есма ще избухне на много от нейните реплики.

У дома от болницата най-накрая се прибира и Фарук с новината за подобряване състоянието на Фикрет. Той разказва на майка си какво е чул от брат си, но Есма избухва насреща му нежелаейки да признае спасителната роля на Адем. Нейни са думите, определящи най-точно ситуацията, че Адем едновременно е и гибел, и спасител за семейството им.


image0 (9K)