Акцентите на ЗАРАТА на 16 декември 2018 година

КАТ и АПИ: Не пътувайте, ако не е крайно наложително!

От пътна полиция отправиха апел към водачите да не предприемат пътуване, ако не е крайно наложително. Причина са обилните снеговалежи, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Катастрофа с три тира затапи АМ “Хемус”

Задръстването е ужасно. Колите стоят повече от два часа след Правец преди Витиня в посока София.

Джон Съливан: Надяваме се българските ВВС да летят с Ф-16

“Целта на моето посещение е да затвърди важните двустранни отношения между САЩ и България и да потвърди нашия ангажимент като съюзници в НАТО – и на САЩ, и на България – към нашия алианс, в НАТО. Покрихме много теми, не съм сигурен дали са толкова значителни, колкото други, обсъждани при предишни посещения, но са важни за нас днес в Щатите и в контекста на взаимоотношенията ни с България”, каза Джон Съливан.

Румен Радев и Абдула II: България и Йордания ще насърчават бизнеса между двете държави

На среща в Аман държавните глави изразиха готовност за засилване на сътрудничеството и обмяната на добри практики в сферата на отбраната и сигурността.

Организаторите на конференцията в Катовице изхвърлили Деси Радева от българската делегация

Не администрацията на президентството, а организаторите на конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата, проведена в Катовице, са изхвърлили Десислава Радева от състава на българската делегация.

Бащата на атентатора от Страсбург: Той подкрепяше “Ислямска държава”

Мъжът, за когото беше съобщено, че е бащата на 29-годишния заподозрян за тазседмичното нападение срещу коледния базар в Страсбург, заяви, че синът му е подкрепял идеологията на групировката “Ислямска държава”, предадоха български медии, цитирайки АП.

Цветанов: Ако президентът иска да говорим за избори, да каже как е финансирана кампанията му

“Ако президентът иска да говорим за избори и Изборен кодекс, нека първо каже как е финансирана кампанията му. Той трябва да отговори на съмненията, че социално слаби са я финансирали. Как е възможно един социално слаб човек, който трудно може да поеме своите собствени разходи, да отдели 400 лв. за кандидат-президентската кампания на Радев?”

Овчаров: Новата енергийната стратегия на ГЕРБ цели пускането на нови обществени поръчки

“Целта на подновяването на енергийната стратегия на България от правителството на ГЕРБ е да бъдат гарантирани приходи за определени фирми.” Това каза в ефира на бТВ бившият енергиен министър Румен Овчаров.

Уволниха лекаря на годината в Югозапада, Сандански се вдига на протест

Преди 8 години бях прострелян в сърцето. Д-р Алексиев ме дари с втори живот, за което аз съм много благодарен, разказа пациент.


image0 (9K)