Акценти на ЗАРАТА на 6 декември 2019 година

Осиротя България – загубихме великата Стояна

Отиде си неуморима, само сцената цереше болните й крака. Изключително ерудина, образована. Нелек личен живот и…“всичко е сцена“. Азмирации, Стояна-Мария! Поклон!

Върнаха на работа шефовете на болници, разследвани за смъртта на малкия Александър

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев получи окончателния доклад от проверката, която възложи на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ по случая с починалото 3-годишно дете. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството и Агенция “Фокус”.

Съдът отказа да регистрира партията на Слави Трифонов “Няма такава държава”

Мотивът на съдебния състав, с председател Татяна Костадинова е, че „Използване на знамето в символа на партията е налице не само когато има пълна идентичност в двата знака, но и когато внушението е достатъчно силно, че да създаде възможност гражданите да свържат символа със знамето на Републиката.

От един на осем лева за глас скача партийната субсидия за 2020 година

Депутатите решиха партийната субсидия за 2020 г. да бъде 8 лв. на действително получен глас, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Това се случи след повторно гласуване в пленарна зала. Прегласуването се наложи, тъй като първоначално искането на БСП за 8 лева на глас бе отхвърлено. Отхвърлено бе и предложението на ГЕРБ тя да остане 1 лев. И така на практика партиите бяха лишени изобщо от държавна субсидия.

Неистова омраза таи майката на Андрей Баташов 9-години след смъртта на актьора

Красавецът с аристократична осанка – една от големите звезди на българската сцена, си отиде от този свят на 45 години след тежко боледуване. Майката на Баташов не поддържа никаква връзка с неговата вдовица – не само, че не се виждат и чуват, но и не желае да говори за нея.

Коледното дърво в Стара Загора грейна в бяло-синя премяна

Елхата на площада пред сградата на Oбщина Стара Загора засия снощи в невероятна бяло-синя светлинна премяна и с това беше даден символичен старт на Коледно-Новогодишните празници.

На 6 декември Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“-Стара Загора, отбелязва тържествено своя професионален празник – Денят на Банкера.

Празничната атмосфера в училището започна още от 5-и, когато във фоайето на гимназията беше подредена изложба под надслов „Да сприятелим книжките с децата“ – богата колекция на книги, дарени от BookCrossing.

Българска плувкия подобри 30-годишен рекорд на легендата Таня Богомилова

Плувкинята Диана Петкова постави нов национален рекорд на 100 м бруст на малък басейн, след като регистрира 1:08,07 минути на европейското първенство в Глазгоу. Така тя подобри постижението на олимпийската шампионка Таня Богомилова от 1:08,20 мин, поставено през 1988 година, припомня bgswim.com.

Американка уби децата си, за да се сношава на спокойствие с кучето си

Властите в американския щат Пенсилвания повдигнаха обвинения на 36-годишната Лиса Снайдер, обвинена в убийството на двете ѝ деца – на 4 и 8 години.

Актьорът е бил изритан от хитов спектакъл на Бойко Илиев – бащата на Ники Илиев, заради стигащата до абсурд ревност на жена си Мариана Попова. Той е трябвало да играе главна роля в „Търновската царица” по романа на Емилиян Станев. Благоверната му обаче не разрешила близост със звездата на представлението Елена Петрова.

Хороскопът ви за 7 декември вече е тук

Събота ще бъде ден за организационна работа, за синхронизиране на плановете ви с останалите членове на семейството ви или с роднини. Ще бъдете склонни да разговаряте спокойно, съобразявайки се с мнението на останалите хора около вас.


image0 (9K)