Коледното дърво в Стара Загора грейна в бяло-синя премяна (СНИМКИ)

Елхата на площада пред сградата на Oбщина Стара Загора засия снощи в невероятна бяло-синя светлинна премяна и с това беше даден символичен старт на Коледно-Новогодишните празници.

Стотици старозагорци се стекоха на обновения площад, за да посрещнат Дядо Коледа.

Малко преди тържественото запалване на светлините, помощниците на Дядо Коледа от Детска театрална школа „Фантазио“ при Народно читалище „Родина – 1860“ обикаляха сред събралите се на площада и питаха децата дали са слушали, писали ли са писмо на Дядо Коледа, очакват ли подаръци.

Тържеството откриха малките певци от Вокална студия „Розов свят“.

Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, оповести, че стопанинът на този град ѝ е поръчал да доведе на сцената тези, които са се трудили упорито и са свършили много работа, за да бъде Стара Загора най-красивия град. Тя покани зам.-кмета Йордан Николов, Мария Динева, председател на Общински съвет Стара Загора, областния управител Гергана Микова и зам.-кмета Красимира Чахова заедно да посрещнат белобрадия старец.

„Пожелавам да има много добрина, да си отворим сърцата и да помагаме на всички, защото малки и големи трябва да са щастливи“, поръча Сотирова.

В Стара Загора живеят най-послушните, най-умните и най-веселите деца, оповести водещата Елена Азалова. После всички извикаха дружно Дядо Коледа.
„С всяко мое идване в Стара Загора виждам как става все по-красив и все по-гостоприемен град. Коледното чудо е в самите нас“, обяви Дядо Коледа и даде началото на обратното броене до запалването на елхата. Красивото дърво засия в своята коледна премяна.
Празнични илюминации, озарили небето за радост на малки и големи.
Празненството продължи с концерт на вокална студия “Розов свят“.


image0 (9K)