В „Черешката“ влиза готвач от Кухнята на Ада, който изпада в паника от задачата на Манчев

Довечера започват епизодите на поредната седмица от новия сезон на „Черешката на тортата“. Първа край печката ръкави ще запретне Соня Янкова, готвила сред напрежението на Hell’s Kitchen България, където шеф Ангелов изобщо не я остави да скучае.

Очакват ни обилни трапези. Пак. А и как да е иначе, нали това все пак е кулинарно шоу. Подборът на участниците за следващите 5 уютни вечери е отново на ниво.

 Домакинята ще отвори дома си за своите гости: поп звездата Поли Генова, журналистът Георги Милков, писателят Георги Бърдаров и красивата синоптичка Гери Малкоданска.

Ето такава “Черешка на тортата” искам да гледам!

Седмичната задача на шеф Манчев ще накара Соня да потърси помощ от приятел, а по-късно ще предизвика у нея паника и страх. Менюто ще е изпипано, вкусовете ще преливат, а Соня ще заложи на широката си усмивка и вкусна храна, за да спечели гостите.

Академичните титли на доц. д-р Георги Бърдаров подсказват, че в кухнята няма да липсва прецизност и отношение към детайла. Той е замислил една литературно-българска вечер, в която ще вплете като в роман вкусовете на негови любими домашно приготвени ястия. Кухнята ще е пълна както с качествени продукти, така и с любопитни истории, а мястото и начинът, по който ще посрещне компанията, ще възхити всички.

Кулинарна революция ще донесе журналистът, носител на множество награди, Георги Милков. Той ще тръгне с пушката, но не на пазар, а да разказва истории. Менюто му ще е традиционна българска зимна кухня и ще се опита да задмине това на съименника му в компанията. Вдъхновение за едно от ястията домакинът ще е почерпил от първата жена министър у нас – Цола Драгойчева, а гостите ще бъдат впечатлени още с влизането си на мястото, където ще ги посрещне Милков.

Четвъртък в кухнята влиза повелителката на времето Гери Малкоданска. Водещата на Прогнозата за времето на NOVA за първи път ще посрещне гости в новия си дом. В желанието си да угоди на всички вкусове, тя ще заложи на интернационално меню. Помощта в кухнята ще дойде от нейния партньор в живота, който ще се постарае гостите да не останат гладни. От храната ще лъха любов, а домакинята ще предизвика сетивата на гостите не само с вкусна храна, но и с интересна задача.

Нещата никак не потръгнаха добре в “Черешката на тортата”

Последна в кулинарната битка ще влезе певицата Поли Генова. Концепцията ѝ за безглутеново меню ще бъде изпълнена на много специално място. Семейна рецепта от Филипините от майката на нейния любим мъж ще очарова гостите, а много от тях ще опитат ястия без глутен, които за първи път ще са им вкусни. Десертът ще накара един от гостите да ръкопляска, а изненадата ще изкара всички на дансинга.

.


image0 (9K)