Ето такава „Черешка на тортата“ искам да гледам!

В снощния епизод от кулинарното шоу „Черешката на тортата“, чието гуру и оценител е капризният шеф Манчев, Ирина Тенчева беше домакин на отличния подбор от участници.

Е, друго си е в “Черешката на тортата” да бъдат Гъмов и Милица… и не само

Тази седмица в кухнята и около масата са актьорите Станимир Гъмов, Милица Гладнишка, Невена Бозукова-Неве, Оперната прима Мила Михова и Ирина Тенчева, която все повече излиза от сянката на популярния си съпруг Иван Христов. Тя е тв водеща, влогър, писателка и собственик на малък ресторант, в който изпробва нови рецепти и техники и именно в него посрещна своите гости.

Петимата участници освен, че се забавляват идеално, са и невероятни майстори край печката. Те са експериментатори, подхождат към своята вечер с премислено и балансирано меню, посрещат гостите си като чудесни домакини и обират овациите както на „колегите“, с които са в съревнование, но учудващо – и на Манчев.

Задачата тази седмица е всеки от участниците да сготви нещо с кисело зеле и дотук всеки направи, каквото можа. Но Ирина предложи нещо невиждано в готварските книги: баничка с кисело зеле, праз и пушен паламуд, освен това омеси малки питки, от които Неве призна, че е изяла 5. Всички пиха специален зехтин преди да започнат да се хранят, маше и нетрадиционни разядки, фондю, лимонов крем в каноли, по стара рецепта на баба ѝ.

Браво! “Черешката на тортата” без силиконови елементи с ужилени устни, подредени до тъпоъгълници

И както коментира най-младата участничка – Мила Михова, Ирина притежава невероятна женска мекота и очаквано за нея се е справила перфектно. Зрителите също станаха свидетели с каква лекота готви тя в кухнята, без напрежение, дори показа как вкарва топлина в тестото с ръцете си.

Както всяка от вечерите досега, компанията се весели на МАХ. Бяха забавни и за феновете на предаването. Освен това гледайки формата, можеш да научиш много – както нови рецепти, така и за някои тънкости в поднасянето на храната. Освен това виждаш популярни личности от съвсем различен ъгъл.

В края на епизода, най-голямата изненада поднесе шеф Манчев, оценявайки представянето на Ирина с 10 точки – нещо невиждано до този момент, откакто той има правото да бъде жури.


image0 (9K)