Специална покана към всички старозагорци в търсене на доброто

Специална покана към всички старозагорци отправя Сдружение „Самаряни“ за поредна година.

„Време е и тази година да посрещнем добротворството в града под липите!
Време е да поставим отново във фокуса на вашето внимание Годишните награди “Добрият Самарянин”!

В контекста на културно-историческото наследство на самарянските дружества, работили на територията на регион Стара Загора, желаем отново да предизвикаме и мотивираме хората около нас да отличат и номинират съвременните примери на проява на доброта, отстояване на ценности и добродетели, особено, при оказване на помощ и подкрепа на хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.

През 2019 година търсенето на добротворците ще премине под мотото “ДОБРОТВОРСТВОТО… непременно ще дойде, няма да закъснее!”
За да отворим номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин” и символично да порещнем ДОБРОТВОРСТВОТО, официално ви каним на 15 май, 2019 г., в 10:30 часа, на Пети коловоз на Централна ЖП гара – Стара Загора!
Очакваме Ви!“

Номинирането ще продължи до 1 ноември 2019 г., а церемонията по връчването на Годишните награди „Добрият Самарянин“ е планирана за 9 декември.

Можете да предложите вашия добротворец и онлайн на samaritans.bg, както и лично на адрес:

Стара Загора,

ул. „Патриарх Евтимий“ № 57,

Централното управление на Сдружение „Самаряни“

или в специалната “Пощенска кутия на доброто” на Централна поща – Стара Загора.

Припомняме, че наградата „Добрият Самарянин 2018“ беше присъдена на старозагореца Петко Димов, спасил от удавяне в езеро „Загорка“ 4-годишно дете. Той беше номиниран от ЗАРАТА.

 


image0 (9K)