Разтърсващата история на млада старозагорка и тежката битка, която тя води

Камелия Добрева е от Стара Загора и е само на 32 години, но е боец откакто се помни. Миналата година е диагностицирана с тежкото заболяване Лимфобластна левкемия. Сега за лечението ѝ са необходими 660 000 лева, които можем да съберем НИЕ – Камелия не разчита на семейството си, защото те не ѝ помагат.

Ето какво разказва младата жена за собствения си живот:

Вълната, която сътвориха добротворци в помощ на Камелия

„Скъпи хора – приятели, познати и непознати, почувствах необходимост да си излея душата пред вас, макар и да ми е малко трудно в момента да опиша с думи всички емоции, които бушуват в мен и цялата ми благодарност, възхищение, възторг, умиление, любов и признателност към всичко, което правите за мен и цялата огромна вълна от добрина, която образувате.

Мисля, че беше Март 2018г., когато сънувах кошмар, че ме залива цунами. Вълната беше огромна, тъмно зелена, гъста, тежка, задушавах се…., но оцелях! След това ме заля второ цунами, но от цветя, а навсякъде сред цветята имаше много жени/момичета и ме замеряха с тях. Нима не се сбъдва в момента…!?

Търся причините за разболяването ми. Дори знам кои са. Мога да обвинявам до безкрай огромния стрес, който ми се насъбра цялата 2018 г., но като върна лентата назад знам, че се е натрупвало, защото никога не ми е било особено лесно.
Мога да обвинявам до безкрай баба ми, която е манипулатор и чиито упреци винаги и за всичко кънтят цял живот в главата ми, вменявайки ми чувство за вина; майка ми, която е алкохоличка и миналата година си дойде в България с поредните планове за моя живот, след като ме остави да живея сама на 15 г. (и по-добре) ; баща ми, който е инфантил и който 32 г. не е осъзнал, че има дъщеря и дори в момента, вместо да ми помага ми създава допълнителни проблеми; стреса от ненамирането на любов във връзките; стреса от работа и т.н.

Мога, но няма смисъл. Приемам реалността. Може би е трябвало да ме направи силна, за да мога сега да преживея последствията. Благодаря!

Сега моето семейство сте вие! Мисля, че Бог, Вселената и т.н. са решили да ме компенсират за родителите и са ми дали най-страхотните, невероятни, верни, истински приятели!
Не само този, а и още няколко живота няма да ми стигнат да се отблагодаря на братовчедка ми, която е като моя майка и сестра, че съм жива ; на роднините; на другата ми млада майка Доротея Манева; на уникалния човек, лекар и ангел д-р Таня Янкова; на Надежда Маринова, която е брутално най-истинският приятел, който обърна света заради мен и се бори за моя живот, сякаш се бори за нейния и на децата ѝ; и на всички останали невероятни приятели, на които няма да изброявам имената, защото сте страшно много, да не пропусна някой. Вие си знаете кои сте и че ви обичам!
От 20.12.2018г вие правите всичко по силите си аз да съм жива и здрава.
Нямам право повече да се чувствам сама, да падам духом и да казвам, че нямам за какво да се хвана да живея. Имам ВАС, а надявам се, най-после и СЕБЕ СИ!

ВИЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ПРЕБОРЯ ВСИЧКО И ДА ПИЕМ РОЗЕ!
Стискайте палци и се молете за мен! Извинявам се за драмата, но се радвам, че поне толкова страхотни хора се изпозапознаха и сплотиха помежду си!

БЕЗКРАЙНИ БЛАГОДАРНОСТИ! ОБИЧАМ ВИ!“

Допреди година Камелия активно е спортувала в старозагорския клуб Грация спорт, откъдето се организира и голямата акция на Аязмото „Спортът в подкрепа на Kamelia Dobreva“ .

.


image0 (9K)