Нетрадиционно в Стара Загора: Ако видите деца да раздават картинки-листовки, СПРЕТЕ при тях!

С нетрадиционна инициатива ще бъде отбелязан Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП – 17-и ноември в старозагорската детска градина №7 „Светулка“, съобщи за ЗАРАТА директорът на детското заведение Деляна Караиванова.

На възлово кръстовище в Стара Загора 6-годишните светулчовци от подготвителна група „Мики Маус“ ще раздават собственоръчно изработени листовки, посветени на пътната безопасност . 100 детски ръчички оцветиха най-старателно картинка, изобразяваща пътя на децата до детската градина, а на гърба ѝ измислиха послания, с които всички шофьори е необходимо да се съобразяват, пазейки своя собствен живот и този на гражданите.

На децата помогнаха Деян Маринов–районен инспектор, и Дичо Георгиев–младши районен инспектор в МВР-Стара Загора.

Празник за татковците и техните малчугани в детска градина “Светулка” (СНИМКИ)

Гост на флашмоба ще бъде и Д-р Галина Хайдар – автор на система от учебни помагала за прилагане на учебните програми за обучение на децата по безопасност на движението по пътищата и за обучение на деца и персонал в безопасно поведение и защита при бедствия.

Деца от детска градина “Светулка” са втората номинация за наградите “Добрият самарянин” 2017

След инициативата в ДГ №7 „Светулка“, ще се проведе двудневен обучителен курс за 25 педагогически специалисти от 7 детски градини в Стара Загора на тема: Методика за обучение на децата и учениците по БДП.


image0 (9K)