Празник за татковците и техните малчугани в детска градина „Светулка“ (СНИМКИ)

Детска градина №7 „Светулка“ в Стара Загора за втори пореден път организира и проведе интересни събития, посветени на Седмицата на Бащата, в която татковците да прекарат весело и ценно време със своите деца в средата на детското заведение.

Малчуганите непрекъснато се учат – от своите родители, дядовци и баби, от другите важни мъже в живота си. Времето, прекарано заедно с малките хора, помага на татковците да разберат колко те самите са необходими за увереността на детските крачки в живота, колко важни са децата за собствения им път като мъже. Път, по който имат шанса да открият, че най-голямата им сила е в това да бъдат бащи.

Кога, къде и какво?

Публични събития за Седмица на бащата бяха организирани в общо 6 групи – трите първи и трите втори.

Кой участва?

Всички татковци, които изявиха желание да подкрепят децата си в тяхното ежедневие в детската градина.

Как се включиха?

Съвместно правиха утринна гимнастика; показваха на децата как се сервира, отсервира, и приготвя масата за закуска; демонстрираха как се строи къщичка за птички; организираха весели подвижни игри във физкултурния салон, отразиха под формата на снимков материал през своя поглед ежедневието на малките светулчовци, участваха в истински футболен турнир с награди и медали.

Децата освен, че се забавляваха, научиха полезни неща, както и стихчета и песни за бащите. А в последния ден се проведе детска анкета на тема: „Защо обичам мама, защо обичам тати?“ Тя впечатли родителите със своите уникални детски отговори и послания.

Всички се обединиха около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

–––––––––––

Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континента. Целта на  MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.


image0 (9K)