Неистовите гърмежи и болният мерак на българина да демонстрира веселба

Мнението на акушер гинеколога, станал много популярен като писател – Хасан Ефраимов за неистовите гърмежи на всякакви бомбички, фойерверки и пиратки, с които българинът си умира да демонстрира веселба и да се фука с начина си на празнуване:

„Загледайте се в зарята на Нова година и ще разберете къде какви живеят. Най-пищните светлинни ефекти идват от кварталите на богаташите. Бедняците се задоволяват със звуковите ефекти на пиратките. Общото, което ги свързва е акълът – еднакво липсва и при едните и при другите.
Милиони дадени за бомбички! Искате ли да се обзаложим че вносът им се извършва от тези, от които зависи забраната им? Както това е забранено във всяка една цивилизована страна.
Да, милиони изпърдяха парите си във въздуха. Бедняк да нахранят, дори не се присетиха. Той, глупакът е тъй – я за лотариен билет ще си даде парите, я за фойерверки.
Радвам се че си изкарахте добре и бяхте толкова щастливи. Аз успокоявах кучето си. Както го правя от седмица. Както ще е още седмица.
Знаете ли къде го намерих след зарята? Беше се изкатерило върху дървата, на 3 метра височина. Отне ми доста усилия да го сваля. Котараците пък се появиха едва на сутринта, когато навсякъде пияниците замлъкнаха.
Та, ЧНГ, изроди. Пикам ви и на старата година, че и на новата. И 10 Нови години да дойдат, вие по-умни няма да станете. А пиратките си ги наврете в… Успяхте да сплашите и изтормозите предостатъчно животни. Ако можехте да улавяте звуковите вълни и от други спектри, както животните, щяхте да заревете от болка, когато изгърмите бомбичка.
Питам се има ли в България организации, защитаващи животните, които да започнат необходимите процедури за забрана на бомбичките? Ще се намери ли накрая някой, който да сезира европейските правозащитни организации? Никакви европейци не сме ние, а само варвари, измъчващи нещастни животни.
Припозналите се могат да почнат да плюят, сега.“

Фейсбук профила на Хасан Ефраимов

ТУК можете да прочетете майсторски разказаните истории на Хасан Ефраимов


image0 (9K)