ЗАРАТА ви запознава с невероятния разказвач на истории д-р Хасан Ефраимов

Хасан Ефраимов е акушер-гинеколог по професия, но и невероятен разказвач на истории. Д-р Ефраимов стана особено популярен в началото на 2016 година, когато публикува отворено писмо, трогнало целия български народ. Лекарят и етнически турчин, както той сам се нарича, тогава посочи, че би изкупил цялата вина на дедите си, стига това да вдъхне надежда в българите и те да останат на територията на България.

Специално за ЗАРАТА д-р Ефраимов разказа откъде черпи невероятните сюжети и истории, които описва с изключително майсторство.

„Скоро, съвсем скоро ще долети сборникът, който съм нарекъл “Дервишки караконджул”. Това е една книга за Делиормана. Книга, пълна с истории от този край на България, които съм слушал от дядо ми и баща ми. Истории, които все още са непознати на широката публика, а тепърва ще излезе и другият цикъл „Паралелен свят“.

[ad id=“225664″]

Не е вярно, че в България не се чете. В това се убедих лично. Чете се и е пълно с хора, които се смеят и плачат, прегърнали книга. Някои го правят пред мониторите. Но то е все същото. Свързва ги обичта към книгите и българската литература. Стига да им се предоставят истински истории, писани от сърце. А моите, ако не друго, са поне такива.

Скоро, през май т.г., излезе и романът ми “Метаморфоза”, а точно така се казва и страницата ми във Фейсбук, където помествам разказите си. Хиляди станаха читателите, които ги харесват. А това ме кара да пиша отново и отново.
Благодаря ви, че ви има!“

Д-р Хасан Ефраимов живее и работи в Добрич.

Препоръчваме ви да прочетете „Джанки в Манхатън“ от Хасан Ефраимов.


image0 (9K)