Довечера в „Завинаги“ Сюрея получава дневника на майка си, който я прогаря с жестока тайна

В поредния епизод от хитовия турски сериал „Завинаги“, който ще бъде излъчен на 5 ноември по бТВ, зрителите ще станат свидетели как тайна, крита десетилетия, ще стане достояние на една от главните героини.

Сюрея продължава да сънува кошмари и да се буди обляна в сълзи. Нещо, случило се в детството ѝ, не ѝ дава мира и нощем. А спомените се възобновиха едва ли не ден преди Фарук да купи ресторанта си.

Мистериозните кошмари на Сюрея всъщност са действителни случки от детството ѝ

Санем идва в имението и Сюрея ѝ разказва за обърканите си сънища. В разговора лелята не се съгласява с много от спомените на племенницата си, които тя явно сама е създала в желанието си за безкрайна любов и грижа в семейството им, която като че ли не е съществувала. Изглежда Санем повече се е грижила за момиченцето, отколкото майка ѝ и баща ѝ.

Фарук е под пара за откриването на обновения ресторант. Той вече е поканил близките си, а на Адем се обажда специално, отнасяйки се с него по мил, братски начин.

Едни много красиви отношения са на път да избухнат като пъстри фойерверки. Мерт отива да вземе Ария от школата и естествено се вижда с нейната учителка Дилара. Бащата отпраща момиченцето в колата и той остава насаме с жената, която е запалила неукротим огън в сърцето му. Вероятно точно от тази топлина е имала нужда и Дилара, защото се поддава на чаровника. Двамата стигат до споделена целувка в двора на музикалното училище.

Адем пак намята вълчата си кожа и проваля сделката с германците

Адем е оправил нещата с германската фирма и немците идват да сключат договора с Боран.

Сюрея намира дома на Фатма – жената, която всъщност я е отгледала. Пухкавата леличка от детството ѝ, дето я прегръща в неясните ѝ сънища, се оказва жива и все толкова обичаща момиченцето, което е било частица от сърцето ѝ преди толкова години. Влизайки в жилището, младата жена визуализира местата от кошмарите си. Тя все още не разбира с какво  е била наранена като дете.

Адем отива при Идил и психоложката се опитва да му представи двете гледни точки за връзките Дилара-Мерт и Адем-Гюнеш. Да се срещат с други хора или да живеят с тях е нормалното бъдеще за двамата разведени и Адем трябва да проумее, че не само той има право на нов живот, но такова има и Дилара. Доста е трудно на специалистката да го вразуми, защото, както знаете, той е доста твърдоглав и неговата истина винаги е меродавна. От големи ексцесии го спира единствено съществуването на сина му Умут.

Сюрея говори с възрастната Фатма и научава все повече случки от детството си, от които ѝ става ясно, че малкото момиченце страшно тежко е преживявало липсата на родителско внимание и обич. Жената става и донася от другата стая една кутия, която подава на Сюрея.

Всички се изсипват на локацията, която Фарук им е изпратил и се оказват пред заведението. Изключително щастлив от откриването, Фарук дърпа плата от същата табела, която е стояла закачена на ресторанта на родителите на Сюрея и той купи специално, за да я изненада. Санем и Дилара веднага познават „Същият живот“ (какъвто е преводът на името).

А, бе, много положителен герой този Фарук, бе!

Фарук е накаран от братята си да произнесе реч и той започва с това какво го е провокирало да вземе подобно решение. Преди да каже „Наздраве!“, разказва за желанието си да пренесе тук магията от техния дом и тяхната маса, на която винаги се събира цялото семейство и вземат всички важни решения. Братята искрено се забавляват.

Сюрея обаче е тъжна и тиха. В общата еуфория никой освен Дилара, не забелязва как тя излиза навън, където отваря кутията на майка си, дадена ѝ по-рано от Фатма. Вътре намира изписани картички, други дребни вещи, нейната кукла, изплетена ѝ от Фатма, бележниче със сметки и Дневника на майка си. Сюрея започва да го разгръща, четейки напосоки по някое изречение, докато не попада на прогарящите я думи, от които разбира, че е била нежелано дете.


image0 (9K)