Гарип крадешком изтрива една сълза, докато гледа Есма в болницата. Болестта ѝ е по-агресивна от очакваното

Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал „Завинаги“ Есма полека-лека се съвзема, но прогнозата на лекарите никак не е окуражаваща. Болестта ѝ настъпва по-бързо от очакваното.

 Есма съкрушена и разбита напуска имението

След като се чува по телефона с брат си от болницата, на Фикрет никак не му става по-леко от това, че Есма е добре, защото той научава за кризата ѝ със загубата на разсъдъка, който вече прави с нея непредвидими неща. У дома се прибира и Ипек, с която той обсъжда сутрешното си поведение, упреквайки майка си, че ако Фарук не е до нея, тя се побърква. Фикрет разбира, че именно стресът влияе особено зле на мозъка на Есма и затова той самият полудява от натякванията си, с които явно е усложнил състоянието на майка си.

Гарип е уговорил консултация със светило в Истанбул и Есма се съгласява да го направят. Влизайки в стаята на майка си, Фарук ѝ казва, че те са свикнали с нейната сила, но всъщност са злоупотребили с нея. Тя обаче е размислила след безпаметните си преживявания от последните часове и е решила да даде карт бланш на Фарук да изживее живота си, както той иска, а не както тя не е имала този шанс.

Свекървата вика снаха си, за да поговори и с нея. Есма предава на Сюрея командването на дома. Тя поръчва на по-младата жена, ако нещо се случи с нея, да поеме кормилото на семейството, защото всички ще имат нужда от нея като обединител. Но преди всичко Есма благодари на Сюрея, че никога до този момент не е прекрачила прага на добрите обноски, че е била единствената ѝ съперница и същевременно – единствената ѝ спътница. Зрителят става свидетел на пословично мъдри думи, излезли от устата на султанката.

Мерт става все по-настоятелен с Дилара. Вечно усмихнатият баща се върти постоянно край учителката, взема номера ѝ на телефона, шегува се с нея. А на Дилара определено това внимание ѝ е приятно.

Гюнеш е накупила куп подаръци за малкия Умут. Прави го с огромно удоволствие, а от Адем няма по-щастлив от този факт. Сред пакетите има дори играчки за много по-голямо момченце. Гюнеш се е вдъхновила и признава, че всичко, което е взела, е за новата им къща, защото би искала синчето на Адем да идва и при тях.

Любовта между Есма и Гарип е толкова дълбока и истинска, че дори самата му поява пред нея върна паметта ѝ автоматично на мястото си. Двамата заминават за Истанбул, а той като квачка се грижи за любимото си пиле.

В конака синовете и снахите са се събрали около масата и разискват състоянието на Есма. Те споделят какво им е казал лекарят за развитието на болестта и как трябва да постъпват тепърва.

А в болницата Гарип изтрива една сълза, докато гледа заспалата в леглото Есма. На другия ден той се разхожда с нея в двора, когато цялото семейство се изсипва на посещение, всеки награбил огромен букет с цветя.

Дилара и Мерт започват непрестанен чат с телефоните си. У двамата покълва някакво усмихнато семенце, което тепърва ще стане ясно какво ще роди.

 Есма и Гарип не са били толкова безобидни, успели са да избягат, за да се оженят тайно

Прегърнати над крайбрежието на Босфора, Есма и Гарип гледат към морето. Тя му споделя, че никога не е харесвала Истанбул и цял живот е мислила, че той не ѝ е донесъл щастие. Той повдига въпросително вежда, а тя му обяснява, че отрицателната ѝ нагласа към града е заради това, защото някога там е изоставила него.


image0 (9K)