Акценти на ЗАРАТА от 15 ноември 2018 година

Започнаха Коледните пости – ето какво е позволено и какво не е

Не трябва да се ядат храни от животински произход – месо, мляко, сирене, яйца, кашкавал. Олио и вино може да употребява без сряда и петък. На Никулден – 6 декември, се разрешава риба и вино.

Какво е качеството на гориво, което зареждаме по бензиностанциите?

Повредите са: Запушени филтри, дефекти в горивните системи и дори повредени двигатели. Това показва проверката на NOVA. От началото на годината са изтеглени над 1 млн. литра горива, които не отговарят на нормите, а наложените глоби на търговците вече минават 1 млн. лева.

Микробус засече автомобил и се преобърна, има много пострадали

41-годишният шофьор на микробуса “Ивеко” се опитал да завие наляво и да навлезе в Кърждали, въпреки че това е забранено в този пътен участък. Бусът засякъл лек автомобил “Дачия”, който се движел правилно и двете моторни превозни средства се блъснали. Пострадали са 9.

Д-р Стилянова от “Откраднат живот”, изпратила ФБР по петите на сутеньор, представящ се за продуцент

Сутеньорите в България и в чужбина не подбират евентуалните си жертви. Актрисата Ралица Паскалева, известна като д-р Галя Стилянова във филма “Откраднат живот”, изпратила ФБР по петите на американец, представил се за филмов продуцент.

Удостоиха Плевнелиев с Ордена на Почетния легион

Българският президент Росен Плевнелиев беше удостоен с Ордена на Почетния легион на церемония във френското посолство в София.

Акценти от отчета за 2018 г. на кмета на Стара Загора Живко Тодоров

• Според Министерството на финансите Община Стара Загора е в групата на общините с най-добро финансово състояние.
• Актуализираният бюджет на Община Стара Загора към 30.09.2018 г. възлиза на 111 904 010 лв.
• Запазени са размерите на ставките на местните данъци и такси, както и на цените на услугите. Продължават действията и мерките по повишаване на
събираемостта им.
• Международната рейтингова агенция „Стандарт енд Пуърс Глобал Рейтингс“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Община Стара
Загора на „ВВВ-“ със стабилна перспектива.

Внимание! Няма да работи светофарът на “Хр. Ботев” и “П. Евтимий”

Община Стара Загора уведомява жителите и гостите на града, че поради строително-ремонтни дейности на кръстовището на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ и ул. „Христо Ботев“, ще бъде изключена светофарната уредба, регулираща движението.

Снегът на Шипка е факт. Бузлуджа-Шипка да бъде затворен със здрави метални прегради

 

 

 

 


image0 (9K)