Акценти на ЗАРАТА на 31 август 2019 година

60-годишен клошар и 16-годишен перверзник са се гаврили и изнасилили още едно дете в Сотиря

7-годишно дете е изнасилено отново в село Сотиря от 60-годишен клошар и 16-годишно момче, потвърди изнесената по-рано днес информация на ЗАРАТА кметът на селото Димчо Георгиев. Това е втори случай в Сотиря в рамките на две седмици. Детето е от ромски произход. То си играело в квартала, когато е било нападнато от колшаря и малолетния.

Голям пожар пламна в борова гора в Стара Загора, евакуираха 30 малки деца (видео)

Голям пожар горя в борова гора в Стара Загора, близо до Дома за медико-социални грижи във високата част на кв. „Лозенец”, потвърдиха очевидци информацията на ЗАРАТА.

Проф. Иван Върляков, шефът на РАО „Тракия”, е кандидатът за кмет на Стара Загора на БСП

Изпълнителният директор на РАО „Тракия” и преподавател в Тракийския университет проф. Иван Върляков бе избран почти единодушно за кандидат- кмет на Стара Загора. Делегатите на конференцията гласуваха проф. Върляков да бъде и водач на листата с 51 общински съветници.

Митрополит Киприан отбеляза имения си ден

За празника в Стара Загора пристигнаха Техни Високопреосвещенства Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, Пловдивският митрополит Николай, Техни Преосвещенства Белоградчишкият епископ Поликарп /викарен епископ на Софийски митрополия/, Величкият епископ Сионий, Знеполският епископ Арсений, Константинийският епископ Яков, представителят на Московския патриарх у нас архим. Вассиан Змеев, ик. Нелуцо Опра от Румънската църква, представители на Украинската църква, архим. Никанор Мишков, архиерейските наместници в Старозагорска епархия, свещеници и други. В Катедралния храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ заедно те отстлужиха Божествена св. Литургия. С изпълнения се включи и хора към църквата с диригент Мария Колева.

Сертификатът за испански език на Пламен Георгиев e с 13 правописни грешки

Сертификатът за владеене на испански език на бъдещия консул във Валенсия Пламен Георгиев е пълен с грешки. За няколко реда текст преподавателят по испанска филология в Софийския университет Боряна Кючукова успява да преброи 13 елементарни правописни решки. Дипломата за владеене на испански за ниво B1 е издадена от езиковата школа “Никанор“ ООД и бе публикувана във вестник “24 часа“. Целта бе да се докаже, че Георгиев знае испански достатъчно добре.

ОПГ от кримигерои и държавни служители в Бургаско удари в земята колумбийската наркомафия

Арестувани до момента са 10 човека. Сред тях има криминален контингент и държавни служители. По неофициална информация се разследва Организирана престъпна група (ОПГ) за отглеждане и разпространение на наркотици, в което членове са служители от дирекцията по горите в Бургас.

Убитият и разфасован край Негован треньор по борба бил близък с Васил Илиев

Убитият треньор по борба Йордан Атанасов е обучавал и направил шампиони в спорта отдавна покойните босове Васил Илиев, Крушата и Камилата. Те му били ученици в школата “Олимпийски надежди” в средата на 80-те години на миналия век, пише в. “Телеграф”.

С нож и ножица разфасовали труповете на Йордан и Марияна извергите от Негован

Още подробности изплуваха от бруталното убийство на Йордан и Марияна Атанасови. Припомняме, че треньорът по борба и съпругата му бяха застреляни, разчленени, набутани в бидони и захвърлени край езерото в Негован преди седмици.

Бойко Борисов: Идиотщини са, че задлъжняваме за младите поколения

“През последните години – това е и в отговор на президента – България се характеризира с нарастващи бюджетни излишъци, стабилно намаление на държавния дълг. Е, това е вече “прогерберската позиция”, която не може да им се прости и трябва да се обърнат срещу тях”, пошегува се Бойко Борисов.

Урсула фон дер Лайен обиди българите!

Урсула фон дер Лайен обиди българите. И ги разгневи. Показа пълно непознаване на действителността в България при наличието на поредица от унищожителни доклади и статистики. Нарече липсата на промишленост, унищоженото селско стопанство, монополите и картелите икономически възход. Похвали най-бедната страна в Европа за ”високите заплати”. Приветства изчезващата българска нация с пожелание – все повече млади българи да се завръщат в родината си.

22 години от смъртта на незабравимата лейди Ди

На 31 август 1997 г. след автомобилна катастрофа почина една от най-ярките личности на британското кралско семейство – Даяна, принцеса на Уелс. Тя загина на 36-годишна възраст в тунела Алма във френската столица Париж след директен сблъсък в една от укрепващите колони.

Наско и Илиана вдигат тежка сватба в Бояна

Виолета Сиракова ще каже „да“ на любимия си  – футболиста Георги Коруджиев. Специално за събитието у нас пристига и Христо Стоичков. Виолета и Жоро имат дъщеря Илиана, която през октомври ще навърши три години.

Живот си живее бившата на Доган, красавицата Алтен

Когато преди четири години красивата Алтен Алиева обяви, че се е разделила с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, мнозина предположиха, че това е краят на луксозният й живот. Оказва се обаче, че изисканата и дискретна по отношение на личния си живот Алтен успя да продължи сама живота си успешно.

Хороскопът ви за септември: Козирогът жъне професионални успехи, Лъвът – с допълнителни доходи

Девите ще намерят своя неповторим начин да блеснат през месеца и ще направят впечатление на заобикалящите ги хора. В любовен план отношенията им с партньора ще претърпят положителна промяна и развитие.


image0 (9K)