Акценти на ЗАРАТА на 13 юни 2019 година

Борисов укори президента, че досега си е мълчал за партийните субсидии

По-рано днес президентът Румен Радев заяви, че “видимо в България управляващите партии нямат нужда от субсидии, те се финансират директно от властта и дори не се крият”. Така той коментира предложението на правителството за намаляване на партийната субсидия от 11 на 1 лев за получен действителен глас от 1 юли до края на годината. “Субсидиите касаят най-вече съществуването на опозицията, така че едно такова решение задушава опозицията точно преди местните избори”, изтъкна Радев.

Старши матрос издъхна по време на учение на зенитния полигон в Шабла

Старши матрос е починал при изпълнение на служебните си задължения на зенитния полигон на Военновъздушните сили „Шабла“, където се провежда тактическото учение с бойни стрелби “Шабла 2019”, съобщиха от Министерство на отбраната. Бойните стрелби днес бяха наблюдавани от премиера Бойко Борисов и военния министър Красимир Каракачанов.

Пистолет “Макаров” връчиха в Шабла на премиера Борисов по случай рождения му ден

Министър-председателят Бойко Борисов и висши военни от Америка и Сърбия наблюдават днес бойните стрелби на тактическото учение “Шабла 2019”. На демонстрациите присъстват и шефът на отбраната Красимир Каракачанов, и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

Обрат! Радикализираният тийнеджър от Пловдив остава на свобода, ще работят върху психиката му

16-годишното момче, заподозряно за тероризъм в Пловдив, остава на свобода, решиха на закрито за медиите заседание трима съдии от Апелативния спецсъд. Мотивите на магистратите са, че тийнейджърът трябва да ходи на училище, а съвместно с това ще трябва да продължи и работата му с Детска педагогическа стая и психолози.

Типът, влачил жена с кола в Студенския град, е с криминално досие. Хванаха го!

Бруталната сцена, заснета на видеоклип и разпространена във Фейсбук страницата “Забелязано в София”от Божидар Иванов предизвика прилив от гневни коментари в социалните мрежи. Според запознати до екшъна се стигнало след разпра заради лека катастрофа на пътя по вина на водача. Мъжът се е опитал да избяга, а жената се е хванала за автомобила. Задържаният е криминално проявен. Той се помъчил да се укрие след инцидента, но е намерен и задържан за броени часове.

Загиналите младежи са Мартин Карасенов, Борислав Хаджиев и Огнян Сапунджиев. Мартин е бил рожденик този ден

Младежите били в БМВ, шофирано от Борислав. В района на бившия военен завод колата се завъртяла и с дясната си страна се ударила в предницата на насрещно движещия се микробус „Мерцедес Спринтер“, управляван от жител на Неделино, съобщава 24 часа.

Ето кой победи в първия кръг на изборите за лидер на британската Консервативна партия

Победителят ще стане ясен в края на юли. Той ще стане следващият премиер на Обединеното кралство и ще трябва да завърши процеса на британското напускане на Европейския съюз – Брекзит.

Путин уволни двама полицейски генерали заради случая “Иван Голунов”

Разследващият журналист Иван Голунов от сайта „Медуза“ бе задържан в руската столица миналата седмица и обвинен в опит за продажба на наркотици. Обвиненията обаче бяха свалени във вторник в рядък обратен завой за властите пред лицето на сериозни критики от страна на медии и политици.

Турският президент Ердоган се изрепчи на САЩ

“Турция, забележете – не казвам, че ще закупи, а вече закупи отбранителните системи С-400. Въпросът е приключен. Да се надяваме, Иншаллах (Ако е рекъл Бог), другият месец системите ще бъдат предадени на страната ни. Това не са нападателни, а отбранителни системи. Поискахме ли такива системи от Америка? Поискахме. Дадоха ли ни? Не, Конгресът не одобри. Това започна от мандата на г-н Обама насам“.

Това заяви в Анкара турският президент Реджеп Ердоган, в реч пред парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

Путин: Отношенията между Москва и Вашингтон се влошават все повече и повече

Руският президент Владимир Путин заяви в четвъртък, че връзките между Москва и Вашингтон стават все по-лоши и по-лоши. В интервю за руски телевизионен канал държавният глава подчерта, че отношенията между двете световни суперсили са “унизителни” поради редица действия, предприети от САЩ във връзка със санкциите през последните няколко години, предава БНР.

Хари се задявал с моделка под носа на Меган

Херцогът на Съсекс и бившата моделка на “Бърбери” Сара Ан Маклин се запознали на едно парти и си паснали, твърди писателката Анджела Левин в книгата си “Хари: Разговори с принца”, пише в. “Телеграф”.

Хороскопът ви за 14 юни вече е тук

Петък може да се окаже много интересен ден, ако сте наясно със своите житейски цели. Ще имате благоприятно време за любов, за развитие на семейните си отношения, за събирания с роднини и пътувания с такава цел.


image0 (9K)