Акценти на ЗАРАТА на 12 февруари 2019 година

Каракачанов хвърля оставка, ако ГЕРБ приеме позицията на ДПС по ромския въпрос

Красимир Каракачанов ще напусне правителството, ако ГЕРБ приемат позицията на ДПС по ромския въпрос. Това се разбра от интервюто на вицепремиера и министър на отбраната, излъчено по телевизия “Евроком”.

“Джи Пи Груп” все пак ще строи тунел “Железница” от АМ “Струма”

Официално: обединението “АМ Струма Тунел 2018”, в което основият участник е “Джи Пи Груп”, ще строи тунел “Железница” от магистрала “Струма”. Договорът между избрания през август изпълнител и Агенция “Пътна инфраструктура” е подписан в понеделник.

Купони в училищните столове разделиха децата на бедни и богати

Така родителите трябва да избират дали да купят меню за 2,50 лв., или 3,50 лв., за да може хлапето им да бъде сито преди да започнат часовете в занималнята. За разликата от левче едните малчугани могат да похапнат за основно спаначена каша със сирене, а за другите има карначета с гарнитура. Разликата в менютата е в грамажа на основното.

Затварят движението в район на Стара Загора заради изграждане на ново кръгово

Започва изграждането на кръстовище с кръгово движение край парк „Артилерийски“ в Стара Загора, поради което за два месеца ще бъде затворено движението на автомобили през кръстовището на ул. „Одринска епопея“ и ул. „Христо Ботев“.

Грандиозен фестивал стягат в историческия град Шипка

В историческия град Шипка доказват, че не са единствено Храма със златните кубета и населеното място под легендарния връх, а стягат грандиозен фестивал. Той ще се проведе за първи път тази година в три поредни уикенда.

Флагът на НАТО бе издигнат в Македония

След гръцкия и парламентът на Словения ратифицира протокола за членството на Република Македония в НАТО. В четвъртък се очаква документът да бъде ратифициран и от албанския парламент.

Приемничката на Меркел в ХДС не изключва затваряне на граници при бежанска вълна

В понеделник ХДС проведе „работно заседание“ на тема реформа в германската и европейската миграционна политика. Около стотина експерти, разпределени в общо четири работни групи, се събраха в централата на ХДС в Берлин, за да обсъдят миграцията, сигурността и интеграцията с водещите политици на партията и „сестринския“ Християнсоциален съюз.

Страшен грип в Румъния уби 109 души

Броят на починалите от грип в Румъния достигна 109 души, обяви днес Националният център за наблюдение и контрол на заразните болести към Националния институт за обществено здраве, предаде “Аджерпрес”. Последните жертви на грипната епидемия са 81-годишна жена от Букурещ и 79-годишен мъж от окръг Олт.

Николай Бареков: Вече официално съм многодетен мъжки татко!

Николай Бареков стана баща за четвърти път. Това сподели самият той във  Фейсбук профила си. Малкият Антони е роден в 10 часа в болница в София, като за доказателство пловдивчанинът е снимал и часовника си с точните минути на раждането.


image0 (9K)