Акценти на ЗАРАТА на 22 март 2019 година

“България дарява” за социализация и развитие на деца с аутизъм

Старозагорският омбудсман Надежда Чакърова подкрепя каузата на центъра за работа с деца с аутизъм “Алтернатива 55” Стара Загора в започналата днес национална кампания “България дарява” за създаване на програма за социализация и развитие на деца с аутизъм чрез труд.

Очаква ни слънчева събота, температурите – до 21 градуса

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Максимални температури през деня 24-25 градуса.

Какви кадри ще се търсят през следващите години?

Прогнозата на социалното министерство: Хора с висше образование ще трябва да упражняват професии, които изискват средно. През следващите 13 години на пазара на труда ще има недостиг от  94 000 кадри със средно професионално образование.

До 2023 г. ще може да се избира между старата и новата формула за пенсиите

Преходният период, в който пенсионерите ще имат избор дали пенсиите им да се изчисляват по старата или новата формула, ще продължи до 2023 г. Тази идея обмисля Министерството на труда и социалната политика.

Баневи: Публична продажба на къщата в “Бояна”

Съдия изпълнителят продава луксозния имот с начална цена от близо 5 800 000 лева. От днес къщата на  Баневи  е отворена за огледи.

Жена “удари” джакпота в две различни лотарии, за по-малко от два месеца

Жен “удари” джакпота в две различни лотарии, за по-малко от два месеца. 70-годишната късметлийка си купила лотариен билет…

Влак с товар от токсични вещества дерайлира във Франция

Товарен влак с десет вагона, превозващ амоняк и сода, дерайлира във френския департамента Ланд, съобщиха местните власти.

Взривиха граната пред руското посолство в Атина

Взривното устройство е активирано до полицейска будка, която се намира пред консулския отдел на дипломатическата служба. нанесени са сериозни материални щети.

Европейският съюз даде отсрочка на Великобритания за Брекзит

Всички 27 държавни и правителствени лидери на страните в Европейския съюз единодушно решиха в Брюксел да дадат отсрочка на датата за излизане на Великобритания от ЕС, но не до юни, а много кратка.

Издирват чрез образ от камерите изоставилия 6 малки кученца в Аязмото

Съобщено е за изоставени шест малки кученца в кашон, в парк „Митрополит Методий Кусев“, впоследствие, при проверка на видеозаписите от камерите в парка, е установено, че животинките, целенасочено са занесени и оставени там. Работата по случая продължава и нарушителят се издирва.

Подробни данни от полицията за вчерашната катастрофа край Казанлък, при която почина млада жена

Подробни данни от полицията за вчерашната катастрофа край Казанлък, при която почина млада жена на 30 години На 21.03.2019 г., около 06.35 ч.

Ин мемориам! Почина старозагорският художник Христо Танев

Почина старозагорският художник Христо Танев. Той е роден на 21 септември 1943 . Автор е на герба и знамето на Стара Загора, на стотици картини, фирмени лога…

Стара Загора празнува световният ден на мимовете довечера – вход свободен

В Къщата на архитект Димов ще отбележим неговия рожден ден и СВЕТОВНИЯ ДЕН НА МИМОВЕТЕ с чаша вино, с фотоизложба на оцелелите фотографии на Петьо Турлаков от събитието през 1989 г. и от Студио Пантомима . Ще прожектираме и документалния филм на за живота и творчеството на Маестрото от 1992 година „Марсел Марсо или колко тежи душата“.

Свободни работни места в Бюро по труда, Стара Загора на 22 март

Маратон Стара Загора отново очаква елитни бегачи и оспорвани битки по трасето

Четвъртото поредно издание на Маратон Стара Загора 2019 отново привлича елитни бегачи от цял свят, което е обещание за оспорвани битки по трасето.


image0 (9K)