НАЙ-НОВИ:

За взрива във Варна издирват бивш полицай, уволнен за корупция

Издирват бивш полицай, уволнен за корупция, за взрива в блок 302 рано тази сутрин във варненския квартал “Владислав Варненчик”, заради който загинаха двама души.

Две са жертвите във взривения варненски блок

Два апартамента на четвъртия етаж са избити от взрива. Единият от тях е обитаван от 66-годишен мъж, живеел на семейни начала с жена, с която бил в конфликт. Имал и ограничителна заповед, издадена заради домашно насилие. Мъжът бил забелязан да изнася багажа си късно в неделя вечерта. Съседите му се съмняват, че именно той е подпалил апартамента с цел отмъщение. Тормозил е жена си и сина си, който завършил военноморското училище с отличие. Преди дни съседка го чула да казва, че има намерение да отмъсти за това, че го гонят от жилището. По информация на полицията името му е Веселин Димитров и е бивш служител на реда. През 1995 г. е уволнен от полицията дисциплинарно заради корупция.

Разказ от първо лице за преживения ужас при взрива във варненския блок (ВИДЕО)

Значителни материални щети са нанесени и на още един апартамент. Всички обитатели на блока са евакуирани от съображения за сигурност. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Двама души загинаха, а други 7 са настанени в болница след взрив…