НАЙ-НОВИ:

“Знаете ли какво са 17 минути за един живот? Причината е в институциите и ремонтите по пътищата!”

Жена е станала свидетел на тежката катастрофа, която стана в петък в участъка между два от тунелите в района на Витиня, където едното платно на магистралата при виадукта е в ремонт, а второто временно е двулентово. Равносметката след сблъсъка – един загинал, тежко ранени са съпругата на починалия и още един шофьор. Даниела Димитрова описа случая в социалната мрежа. Тя пътувала заедно с дъщеря си на АМ “Хемус”, когато се случва тежкият инцидент. Димитрова е тази, която сигнализира на 112 за катастрофата, съобщи Канал 3. Ето какво написа тя в мрежата:

“Във връзка с катастрофата на АМ “ХЕМУС”. За огромно мое съжаление заедно с дъщеря ми бяхме преки свидетели на ужаса. Ние подадохме сигнала до 112 в 13.48. Питаме се защо се тиражира час към МВР 14.05. Знаете ли какво значат 17 мин., на огромна височина, в дъжд и мъгла за един умиращ млад човек. Той беше жив и можеше да бъде.

Трагедията в този случай (а сигурна съм, че и в много други) беше неадекватното поведение на всички държавни служители. Първо – приемащата сигнала на 112 (пълна кретения), от нея зависят тези 17 мин.

Ние не сме карали бързо. Катастрофата се причини от ТИР, който не се е движил с повече от 60км /час. Всички послушничко се движихме в колона. И то се случи. Случи се защото няма път. Няма българин, който да не определи мястото като “ужасно”. Причината за катастрофата не е в скоростта, а в малоумното обозначаване на трасето около ремонта на моста. Стига сте прехвърляли отговорността само и единствено върху бедния български народ с тъпото определение “несъобразена скорост”. Отговорността е основно в потресаващото безотговорно отношение на всички, които са свързнаи с ремонтите по пътищата.

Другото важно е, че по този участък, толкова важен за страната, не се работи. Нека да изпратят техника и хора и да го приключват максимално бързо.” Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
От 20 август предлаганите пакети по морето ще са с 30%…