НАЙ-НОВИ:

Знае те ли, че … „Ну погоди!“ е забранен за деца в Русия

[ad id=”225664″]

Анимационният филм „Ну, погоди!“ вече може да се гледа само от възрастни в Русия. Той е включен в категорията 18+ поради приети поправки в закона за защита на децата от информация, която вреди на тяхното здраве и развитие, съобщи радио „Ехото на Москва“.

[ad id=”263680″]

Руската държавна телевизионна и радио компания решиха от началото на новата учебна година, което в Русия е на 1 септември, „Ну, погоди!“ да се излъчва само след 11 часа вечерта. Това се прави, защото в някои от сцените Вълкът пуши. Освен това той обижда децата и се държи нахално с жените.

[ad id=”236999″]

Съгласно новия закон от всички предавания и сериали, които вървят по детските канали, ще трябва да бъдат изрязани всички съмнителни фрагменти. Особено внимание се отделя на сцените с насилие и нецензурната лексика. По-щекотливите сцени ще бъдат ограничавани само до целувки по бузата, пише Корреспондент.net. Съмнения предизвикват дори творби от класиката, изучавана в руските училища, като например произведенията на писателя Николай Гогол, в които често се срещат ругатни. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Над 100 000 домакинства останаха без ток в южната част…