НАЙ-НОВИ:

Жена осъдена на 1000 лева глоба за многобрачие

Жена от кочериновското село Стоб беше осъдена на 1000 лева глоба за многобрачие.

Валя С. в рамките на по-малко от три месеца е сключила срещу заплащане два фиктивни граждански брака в Кипър и в Северна Македония.

През 2016 г. тя се е омъжила официално в Никозия за пакистанския гражданин Шахид Ф., за което е получила 700 евро. През 2017 година в Радиовце, Тетово, Република Северна Македония, жената се “омъжва” още веднъж за гражданина на Северна Македония Харун, пише Struma.bg.

А в същото време тя живее на семейни начала с мъж от село Стоб, от когото има четири деца.

Пред съда в Дупница тя заявила, че е пътувала с други жени до Солун, Гърция. Билетът за отиване и връщане й бил платен от жена, която й уредила фиктивния брак, като й  обещала да получи 700 евро, след като се подпишат в Никозия.

Валя не познавала мъжа, с когото сключва граждански брак. Получила обещаната и сума и се върнала в Стоб. Два месеца по-късно сключила и фиктивен брак в Северна Македония срещу заплащане. С всичко това е бил наясно и съпругът й. С парите, изкарани по този начин, многодетното семейството се издържало.

Съдия Страхил Гошев взел предвид чистото съдебно минало на подсъдимата и това, че е съдействала на съда, и я освободи от наказателна отговорност, като й наложи административно наказание глоба от 1000 лв.

Решението подлежи на обжалване и протест пред Кюстендилски окръжен съд в 15-дневен срок от датата на произнасянето.

Жената сама пожелала да съдейства на съда, тъй като не могла да получава социалните надбавки за четирите си деца. Тя не можела да представи доходи на съпрузите си в чужбина, което е едно от изискванията на службата за социално подпомагане.

Това е единствената жена от района, съдена за многобрачие. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Ако вчера в Стара Загора сте видели скупчени малчугани, облечени…