НАЙ-НОВИ:

Какво ще стане, ако спрем употребата на захар

Какво ни очаква, ако спрем да ядем захар?

Ще се подобри съня ни

Първоначално ще е предизвикателство да се устои на желанието за нещо сладко в 4 часа следобед. Тогава всички имаме нужда от малко допълнителна енергия, за да изкараме деня до края. Заместете шоколада, сладкишите и бонбоните с плод или фреш и само след няколко дни ще установите как и вечерният ви сън се е подобрил, и сте по-енергични през деня. Запомнете, захарта дава бърза, но „нестабилна“ енергия.

Ще облекчи функцията на сърцето

Захарта повишава нивото на инсулин в кръвта, което пък активира нервната система, повишава кръвното налягане и пулса.

Спрете ли захарта, след две седмици лошият холестерол ще намалее с 10%, а триглицеридите с от 20 до 30%. Пулсът ви ще се нормализира и сърцето ви няма да препуска бясно, сякаш го гони стадо вълци.

Ще намалите теглото си

Ограничаването на захарта ще ви помогне да се концентрирате върху по-здравословни храни. И неусетно, докато хрупате ядки вместо вафли, едни 3-4 килограма за 4 месеца ще си отидат безследно.

Ще подобри мозъчните клетки

Захарта възпрепятства умението за учене и запаметяване. Сгодините прекалено много захар може да увреди възможността за комуникация между мозъчните клетки. Така че, ако искате да сте умни, не яжте захар. Отнася се и за децата ви.

Рязка промяна на  настроението

Повечето хора свързват сладкото с подобряване на настроението. Спрете ли да давате на тялото си наркотикът, наречен захар, след първоначалния „шок“, то бързо ще свикне с нормалната ситуация и ще спрете да изпитвате рязката смяна на настроението, която често изисква „само малко шоколадче“.

Стоп на диабета

Захарта образува мазен слой около черния дроб. Това влошава работата на панкреаса, който отговоря за инсулина. Останете ли си със същото количество захар, диабетът тип 2 буквално чука на вратата. Но пък спрете ли сладкото, постепенно тялото ще обработи излишната захар и отново ще влезе във форма. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Ако човек знае предварително кои дни през май ще бъдат…