НАЙ-НОВИ:

Задържаха Румяна Ченалова късно снощи

Съдия Румяна Ченалова е била задържана за 72 часа и в момента се намира в ареста на Национална следствена служба на бул.”Г. М. Димитров” в столицата. Това предадоха по btv.
Вчера от държавното обвинение съобщиха, че тя е обявена за общонационално издирване, защото не е била открита на адресите й в София и Стара Загора.
Срещу нея има образувани две разследвания – за престъпление по служба и за документно престъпление, а от средата на януари тя е и временно отстранена като съдия за 6-месечен срок.
Малко по-късно от прокуратурата потвърдиха официално новината. “На 14 април 2015 г. късно вечерта Румяна Ченалова е задържана с прокурорско постановление до 72 часа. Обвиненията към нея са за длъжностно и документно престъпления. Прокуратурата ще поиска постоянното задържане под стража на съдия Ченалова”, се казва в съобщението.

По-рано вчера от “Дневник” са се свързали с брат й – Станимир Ченалов, който е и неин адвокат. Той заявил, че Ченалова е в болнични и ще се яви на следващата възможна дата пред властите. За него обявяването й за издирване било изненада. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
През изминалото денонощие в страната са станали 23 тежки катастрофи,…