НАЙ-НОВИ:

За какво време да се приготвим през следващата седмица

Захлаждането продължава през следващите дни – термометрите показват между 13 и 18 градуса. Вятърът е северозападен и студен.

Около водоемите в Южна България сутринта е възможно намалена видимост. Валежи се очакват слаби и на изолирани места в южната половина на страната.

В планините остава студено и ветровито с температури следобед между 3 и 9 градуса. По най-високите върхове в Югозападна България ще прехвърча сняг.

В понеделник и вторник температурите ще падат надолу. Застудяването ще е по-осезаемо сутрин и вечер, когато стойностите на термометрите ще са между 0 и 5 градуса. Ще има условия за есенни слани. Следобедите градусите няма да надвишават 15-16 градуса.

През втората половина на следващата седмица слънцето ще е повече, ще се стопли с няколко градуса. Следващ период с превалявания се очертава около 25-26 октомври.

От 21 до 25 октомври се очакват смущения на магнитното поле на Земята. Магнитните бури се усещат от хората с по-лабилно здраве – възможни са прояви на безсъние, неразположение, тревожност и главоболие.

Студеният фронт, който премина над Източна Европа стана причина за по-екстремни явления в съботния ден. По българското Черноморие паднаха дребни градушки. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Разделен, светът не успя да отговори на предизвикателството на пандемията…