НАЙ-НОВИ:

Йончева: Три къщи за гости?! Това е петата бухалка на ГЕРБ срещу мен!

“Моят свекър е управител на такава къща за гости, но проектът е от 2009 – 2010 г. Тази къща е проверявана. Очевидно тези атаки са, за да се отклони вниманието от големите корупционни афери, в които ГЕРБ са затънали.” Това заяви водачът на листата на “БСП за България” за Европейския парламент Елена Йончева в ефира на бТВ.

Тя отговори така на въпроси, свързани с публикациите, че нейното семейство има три къщи за гости край морето.

“Изграждането на къщите за гости е по Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2007 – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Това е петата бухалка на ГЕРБ срещу мен”, категорична бе Йончева. Уверявам  всички, които организират тези бухалки, че няма да се уморя”, заяви №1 в евролистата на БСП.

“Казах – проектът е от 2009 – 2010 г., от времето на правителството на ГЕРБ. Как бих могла да съм упражнявала някакъв натиск”, попита риторично Йончева.

“Защо проверките се правят кампанийно? Проверките е трябвало да се правят по време на цялата програма”, коментира тя по повод започналите проверки от прокуратурата. “Държавното обвинение се самосезира по една жълта публикация”, каза Елена Йончева.

“Европа е напълно наясно какво се случва у нас, в доклад на ЕК се казва, че две трети от държавните служители не се разследват”, припомни тя.

“Апартаментгейт е огромна пирамида, а отдолу има грамада от офшорни сметки, изтъква водачът на червената евролиста. Цветанов не е заподозрян, той си купува апартамент за милион и половина, а плаща много по-малко в резултат на прокарването на лобистки закон, подчерта още Йончева.

 

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Овен Ще се сбъдне ваше старо желание. Ако се замислите…