НАЙ-НОВИ:

Йога за очи – как да се отървем от умората?

Всяка дейност е свързана с гледане – на компютъра по време на работа, на телефона по път за вкъщи, на телевизора за разпускане и на книгата за приспиване.

Предлагаме ви няколко полезни, лесни и приятни упражнения за очи, които да правите в моментите, в които не искате да виждате никого.

Очертавайте предмети с поглед

Представете си, че очите ви могат да рисуват черти. Очертавайте с поглед далечни предмети, това помага за упражняване на централното зрение.

Завъртане на погледа около себе си

Завъртете се първо наляво, после надясно, но само с горната част на тялото. Опитайте се да погледнете възможно най-вдясно и най-вляво.

Често мигане

Нормалното мигане е на всеки 5-6 секунди. Когато работим на компютър обаче, секундите се увеличават и ние мигаме едва по 3-4 пъти в минута. Това изсушава изключително очите. Така че всеки път, когато се сетите, мигнете бързо няколко пъти, за да овлажните очите.

Дълбоко дишане

Дишането, макар да не можем без него, често го пренебрегваме, дишаме повърхностно и недостатъчно.

Прозявката

Ако сте сред хората, които могат да се прозяват нарочно, правете го и вие. Това снабдява мозъка с ударна доза кислород и очите с допълнителна влага.

Размяна на фокус

Хванете малък предмет в ръка, изпънете ръка пред очите и се съсредоточете в този обект. Той ще бъде на фокус, а фонът – размазан. После фокусирайте погледа си върху по-далечен обект. Предметът в ръката ви ще е размазан. Сменете фокуса няколко пъти, така упражнявате окото. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Едно от най-хубавите неща в една връзка е, когато партньорът…