НАЙ-НОВИ:

Яжте шепа боровинки на ден за стройна фигура !

Боровинките са сините перли на горските поляни. Те са богат извор на антиоксиданти, намаляват риска от получаване на сърдечни , ракови и много други заболявания. Богати са на фибри и витамин С, затова са много подходящи при диети за редуциране на теглото.

[ad id=”225664″]

Редовната употреба на боровинки помага за подобряване на зрението, намалява нивата на кръвната захар, подмладява тялото. Трябва да отбележим, че пресният сок от боровинки регулира работата на храносмилателната система, помага при запек и преплитане на червата.

[ad id=”263680″]

Едно от най- полезните свойства на боровинките е способността им  да изгарят мазнините в тялото, особено тези около коремната област. Консумацията на малкия син плод намалява вредните последици от нездравословния ви режим на хранене.

[ad id=”236993″]

За първи път отглежданите в северна Англия кисели плодове, включени в скандинавската диета, показали благоприятния си ефект върху кръвното налягане и различни видове възпаления. Заменяйки шоколада или кроасаните с шепа плодове за следобедна закуска може да загубите почти 6 килограма от теглото си за една година. Изследователите установили, че хората, които хапват плодове за следобедна закуска, приемат по-малко калории при следващото си хранене. В България извън сезона на зреене могат да се намерят в големите търговски вериги. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Постно зеле за Великденските пости от ZARATA.org Необходими продукти: 500…