НАЙ-НОВИ:

Трябва ли да отпаднат визите за турските граждани?

Турските граждани да пътуват без визи в страните от Европейския съюз. Това официално предложи днес Европейската комисия. Отпадането на визите трябва да бъде одобрено от Съвета на Европейския съюз и от Европейския парламент, за да влезе в сила.

Предлага се визите да отпаднат от юни тази година. За да стане това обаче, Анкара трябва да предприеме допълнителни промени в областите на: борбата с корупцията, защитата на данните, правното сътрудничество с всички държави в Европейския съюз, както и да укрепи взаимодействието с “Европол”, а и да въведе промени в законодателството за борба с тероризма.

Премахването на визите е част от сделката, според която турските власти няма да допускат нелегални имигранти в страните от Европейския съюз и ще приемат част от тези, които вече са влезли на територията на Евросъюза. Голям брой бежанци от различни страни в Близкия изток и Азия пристигат в Гърция от турското крайбрежие на Егейско море и се опитват да продължат към Западна Европа.

Ако отпаднат визите, само турските граждани с биометрични паспорти ще могат да пребивават в страните от Европейския съюз, но без Ирландия и Великобритания. Те няма да имат право да работят в Европейския съюз. Спорен остава и въпросът с достъпа на турските граждани до Република Кипър. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
След три публикации на ЗАРАТА по подадени сигнали от граждани…