НАЙ-НОВИ:

Великобритания ще прекрати незабавно европейските правила за свободно движение на хора

Великобритания ще прекрати незабавно европейските правила за свободното движение на хора след излизането от Европейския съюз на 31 октомври. Това обяви правителството в Лондон, съобщи Би Би Си.

Бившият премиер Тереза Мей предвиждаше преходен период, дори при липса на споразумение за Брекзит. Правителството на новия британски министър-председател Борис Джонсън обаче щяло да създаде нова имиграционна система. Смята се, че ще бъдат въведени ограничения върху правото на престой и влизане във Великобритания на гражданите на страните от Европейския съюз. Сред тях са и българските граждани.

Междувременно Борис Джонсън е изпратил до председателя на Европейския съвет Доналд Туск писмо, в което предлага “предпазният механизъм” за ирландската граница да бъде заменен с алтернативни договорености.

Целта на този механизъм е да бъде гарантирано, че след Брекзит няма да бъде въведена “твърда” граница между Република Ирландия и британската провинция Северна Ирландия.

Европейският съюз обаче е категоричен, че споразумението за излизане на Великобритания не може да бъде предоговаряно. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Числата са умопомрачителни: 70 000 долара на минута, 4 милиона…