НАЙ-НОВИ:

Васил Михайлов: Старозагорската мая е такава – липи, поети, опера, театър и кино (галерия)

Големият български актьор Васил Михайлов е тазгодишният носител на наградата за цялостен принос на Международния филмов фестивал за ново европейско кино „Златната липа“, който се провежда в Стара Загора от 30 април до 3 юни.
„Старозагорската мая е такава – липи, поети, опера, театър и кино! Градът ни е такъв. Поне 150 актьора има завършили от Стара Загора. Тук се раждат режисьори, артисти, а навремето бяхме 4-5-ма“. Това каза обичаният от поколения българи Васил Михайлов, който се срещна с журналисти в родния си град. Той поздрави организаторите на фестивала, който за поредна година събира на едно място едни от най-харесваните артисти от близкото минало и настояще, от България и Европа. Васил Михайлов ще получи приза за цялостен принос на официална церемония предвидена за 3 юни.
Актьорът, завзел сърцата на поколения българи с образа на капитан Петко Войвода, засади и дръвче на Алеята на липите, под звуците на едноименната песен от филма, изпълнена от певиците на Тракийското дружество в Стара Загора. До него застана Васил Плачков, изиграл образа на Дякон Левски и водещ на фестивала.
„Всеки, който се чувства свързан със Стара Загора, да дойде като усети, че му е време, да засади една липа, да се погрижи за нея. Дойде и моето време – това е първото дърво, което засаждам“, подчерта Васил Михайлов. На Алеята на липите грейна и Звезда на славата, която изписва името на почетния гражданин на Стара Загора и любим актьор, а заедно с него бе един от тримата му внука – Юлиян.

Васил Михайлов е заставал пред камерата 95 пъти, за да влезе в пъстър спектър от роли. „Един акьор играе от бебе до баба, не може само войводи“, сподели виждането си за професията Михайлов и допълни, че ако не беше се захванал с кино и театър, пак е щял да бъде артист, но оперен. Старозагорецът сподели радостта си и от вида на града в момента. „Виждам, че се прави нов парк, близо до мястото, където съм живял. Едно време там свършваше почти Стара Загора. Поздравления!“, допълни актьорът, учил поколения българи на родолюбие. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Бръшлянът e храст, който представлява увивно и катерливо растение. Той…