НАЙ-НОВИ:

Невероятно: Българи създадоха „вълшебна” боя

Българи създадоха специална боя, която може да превърне всяка стена в  дъска за писане.

„Нашето изобретение представлява, покритие боя, върху която може да се пише с всякакъв маркер за бяла дъска, всичко написано лесно и бързо може да бъде почистено и след това да пишете наново”, обясни Ясен Русев пред NOVA.

Тази идея се появила преди около 7 години, когато Ясен, Искрен и Елена се срещат в САЩ, докато участват в предприемаческа програма. Там са видяли подобна идея. Доразработват я и създават своя продукт. За да я реализират са кандидатствали във фондовете за рискови капитали. Одобрили ги, след което изобретението им влиза в употреба.

„Основното приложение на боята е в офис пространство, в конферентни зали, в споделени пространства. Идеята е хората да могат да комуникират по лесно едни с други”, каза Елена Николова.

„Най-доброто място за използване на тази боя е в детските стаи, защото децата пишат най-много върху стените. Оказва се обаче, че най-големите деца не са в детските стаи, а във фирмите”, добавя Искрен.

Боята се получила при смесване на две смоли, които си взаимодействат по уникален начин и създават повърхност с много висока устойчивост на химическа атака, тоест писане. В момента Ясен, Елена и Искрен работят с няколко държави в Европа, а целта им е да се развият в световен мащаб. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
23-годишен мъж се е надрусал и подкарал "Фолксваген Голф" в Казанлък.…