НАЙ-НОВИ:

Валя Балканска и Петър Янев ще зарадват старозагорци с фолклорен концерт в Новия парк

На 5 и 6 август в Стара Загора ще се проведе Третата фолклорна среща на българските състави от чужбина, под надслов „Верея и приятели”, която се осъществява със съдействието на Община Стара Загора.
Тази година в срещата участват 30 състава и индивидуални изпълнители от САЩ, Испания, Дубай, Великобритания, Германия и България. Събитието започва на 5-ти август от 16.00 ч. в новия парк, със специална програма за децата, която включва Фейс арт сесия, детско дефиле с приказки и викторини “Педя човек търси талант”, детско ателие-седянка за изработване на кукла с народна носия от Старозагорско и бой с кукери.
В Общинската спортна зала „Иван Вазов“ на 6-ти август от 11.00 ч. ще се проведат беседа, хоротека и танцов семинар с теория и практика. Участниците ще се запознаят с музикално-танцовите характеристики на отделните музикално-фолклорни области на България. Лектори са Даниела Найберг от САЩ, Гергана Панова от Германия и Константин Маринов, който е инициатор на фолклорните срещи. Събитието спомага за установяване на трайни контакти между българските културни общности по света и стимулиране развитието на състави и изпълнители за популяризиране на българския фолклор и култура, както и съхранение на културната идентичност на българите по света, чрез музиката, песента и танца.
Срещата ще завърши с голям фолклорен концерт „Верея и приятели“, със специалното участие на Валя Балканска и Петър Янев. Той започва в 18.00 ч. в новия парк.

ПРОГРАМА

6 август

11.00 ч., Общинска спортна зала „Иван Вазов“
Беседа, хоротека и танцов семинар – теория и практика (запознаване с музикално-танцовите характеристики на отделните музикално-фолклорни области на България).
Лектори: Даниела Найберг – Сиатъл, Гергана Панова – Германия и Константин Маринов – инициатор на фолклорните срещи
16 ч., Новият парк
Специална програма за децата
Фейс арт сесия (рисунки на лице). Детско дефиле с приказки и викторини “Педя човек търси талант”. Детско ателие-седянка (изработване на кукла с народна носия от старозагорско). Бой с кукери – разбиване на пиняти-чудовища + маски на кукери

18 ч. – Фолклорен концерт „Верея и приятели“ , със специалното участие на Валя Балканска и Петър Янев За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
РАБОТНИ МЕСТА ЗА СПЕЦИАЛИСТИ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ 1 инженер, строителен…