НАЙ-НОВИ:

Световната здравна организация и ЕК подкрепиха необходимостта от ваксините

38 на сто от европейците не се ваксинират срещу болести, от които биха могли да бъдат защитени. Това обяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по време на международна среща в Брюксел, посветена на ваксинирането:

Ако в някои части на света човешки същества умират поради липса на ваксини, тук някои рискуват живота си и на други около тях, защото отказват ваксини. Те не залагат на превенцията, а предпочитат да си играят с огъня. Този скептицизъм – до известна степен, се корени в широките дезинформационни кампании, които поставят под съмнение ефективността на ваксините и представят печалбите на фармацевтичната индустрия като единствен мотив за кампаниите за ваксиниране“, каза Юнкер

Над 160 милиона деца по света ежегодно са защитени от смъртоносни болести чрез ваксиниране“, подчерта генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус.

Той обаче предупреди, че дребната шарка се разпростира бързо и добави: “Случаите на заболели от дребна шарка в света са се удвоили предходната година в сравнение с 2017-а. Само през последните месеци 4 европейски страни, сред които 3 от Европейския съюз (ЕС), загубиха статута си на държави без тази болест. А това е нещо сериозно. В някои страни, колебанията към ваксинирането доведоха до този взрив. Дезинформационната кампания в това отношение може да бъде също толкова заразна и опасна, колкото и болестите, на които помага да се разпростират“, заяви шефът на СЗО.

Страните от ЕС, които са изгубили статута си на държави без дребна шарка, са Великобритания, Чехия и Гърция. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
"Аз съм малката Шакира! И обичам тениски, в които да…