НАЙ-НОВИ:

В Стара Загора започва да работи обществен съвет за проблемите на подрастващите

Днес (15 април) се проведе открита среща относно насилието сред подрастващите, организирана от община Стара Загора. Тя беше свикана заради зачестилите случаи на насилие сред учениците, последният от които бе побоя над 17-годишно момиче.

Кметът на Стара Загора призовава директорите на средните училища в града да прилагат по-стриктен контрол и навременни мерки срещу прояви на насилие сред учениците.

Живко Тодоров призова още всички представители на образователните институции в града да не прикриват противообществените прояви от страна на подрастващите, да сезират компетентните органи и да не се страхуват от вземането на крайни мерки спрямо насилието сред учениците.

На срещата се взе решение към общината да бъде сформиран обществен съвет от представители на всички институции, които създават превенция срещу противообществените прояви при подрастващите. Той ще започне да функционира още от следващата седмица с цел да бъдат набелязани конкретни мерки и да бъде създадена работна карта за прилагането им. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Студенти от Икономическия университет (ИУ) във Варна се срещнаха със…