НАЙ-НОВИ:

Улично куче спаси новородено, изхвърлено в помийна яма

Улично куче на име Ном Сот (Мляко) в тайландската провинция Чонбури спасило живота на новородено момиченце, което майката изхвърлила в помийна яма, съобщи електронната версия на вестник Bangkok Post, пише Блиц.

[ad id=”225664″]
Бялото квартално куче, живеещо на една от улиците на охраняваното вилно селище Pattana Villa, пред очите на местни жители измъкнало от помийната яма завитото в чаршафи новородено бебе, заради което се сбили две други кучета и го отнесло към хората.
Жителите на селището взели спасеното момиченце и извикали спасителен екип. Детето се отървало с дребни нахапвания и е откарано в болница.
[ad id=”263680″] Според информация на местната полиция, в записите на камерите за наблюдение, инсталирани в селището, са открити няколко кадъра с изображение на жена, която по всяка вероятност е майка на захвърленото бебе. Полицията я издирва, за да й предяви обвинение в опит за убийство.
Малкото момиченце започва живота си с невероятен късмет – спасено като по чудо и далеч от жената, която очевидно не бива да се приема за майка, а само за биологичен инкубатор.
Кучето Ном Сот.
Снимката е от оригиналната публикация в Bangkok Post
 

Виж още:
Децата, родени от образовани жени, имат по-големи шансове да са…